Positionering als gedragswetenschapper

uur
 • Leer jezelf als gedragswetenschapper te positioneren en profileren in jouw organisatie
 • Leer samen met collega-gedragswetenschappers
 • Een op maat aanbod passend bij jouw organisatie, op basis van succesvolle elementen uit eerder maatwerk

Afhankelijk van jullie vraag: van een dagdeel tot meerdere dagen.

Positionering als gedragswetenschapper

uur

Beschrijving

Zoek, vind en neem jouw positie als gedragswetenschapper én draag deze uit

Werk jij als gedragskundige, gedragswetenschapper, regiebehandelaar, psycholoog of pedagoog in een zorg- of onderwijsorganisatie? Wellicht herken je dan dat het soms best wel zoeken is naar jouw rol, functie en positie binnen de organisatie. Vaak omvat jouw werk veel verschillende facetten: coördineren, begeleiden, ondersteunen, behandelen, diagnosticeren.

Bovendien heb je als team de taak om de visie en positie van het team te verbinden aan de organisatiestrategie en de doelstellingen die op organisatieniveau gesteld worden. Hoe verhouden het team en de individuen zich hiertoe? En hoe kun je handvatten geven in de dagelijkse praktijk?

Het zoeken naar jouw positie kan op twee vlakken spelen. Enerzijds de positionering ten opzichte van andere collega’s. Welke professionele rol vervul je? Welke taken horen bij jou? Wanneer komen collega’s bij jou? Dit kan echter ook gaan over jouw positie als individu. Waar word je enthousiast van? Welke onderwerpen houden je bezig? Wat is je betekenis voor anderen? Wat is je doel in jouw loopbaan?

En als je dan jouw positie helder hebt, hoe breng je dit dan duidelijk naar buiten? Ofwel: hoe profileer je jezelf dan op een professionele en duidelijke manier, binnen en/of buiten de organisatie?

In deze zoektocht kun je soms best wat hulp en handvatten gebruiken. Dit kunnen wij jou en je collega’s bieden met een maatwerk training.

Op basis van onze eerdere ervaringen met het trainen van professionals rondom positionering en profilering, stellen we samen een voor jullie organisatie passend programma samen. Hierbij houden we, op basis van de ervaring die we dagelijks opdoen in contact met professionals, rekening met jullie werkzaamheden en functie.

 • Leer jezelf als gedragswetenschapper te positioneren en profileren in jouw organisatie
 • Leer samen met collega-gedragswetenschappers
 • Een op maat aanbod passend bij jouw organisatie, op basis van succesvolle elementen uit eerder maatwerk

Accreditaties

Afhankelijk van jullie wensen kunnen we voor de cursus accreditatie aanvragen.

Eerder hebben we voor trajecten als deze accreditatie aangevraagd bij NVO OG, NIP KJ en SKJ.

Omdat het een op maat programma betreft zal accreditatie apart aangevraagd moeten worden. Tot de accreditatie werkelijk is toegekend (duurt ong. 3 maanden) kunnen we geen garanties geven over of en hoeveel punten er toegekend worden. We adviseren daarom altijd om, als accreditatie van belang is, minimaal 4 maanden tussen de aanvraag en de gewenste startdatum te nemen.

Programma

Elke organisatie is anders ingericht, dat betekent dat ook de rol van jou, als gedragswetenschapper, in de ene organisatie net anders kan zijn dan in een andere organisatie. Hiervoor vraagt elke organisatie om een eigen invulling van deze cursus rondom positioneren en profileren. We ontwikkelen dus en cursus op maat voor jullie, op basis van succesvolle elementen uit eerder maatwerk.

Onderwerpen die terug kunnen komen zijn:

 • Positionering
 • Profilering
 • Visievorming
 • Organisatiesensitiviteit
 • Identiteit
 • Inspiraties en fascinaties
 • Opstellingen maken
 • Waar sta je nu, waar wil je heen?
 • Casuïstiek

Werkwijze

De cursus zal  actief ingericht zijn: er zal naast een theoretische basis veel aandacht zijn voor reflectie, casuïstiek en het behalen van persoonlijke leerdoelen.

Voor wie

Werk jij als gedragswetenschapper, gedragskundige, regiebehandelaar, psycholoog, pedagoog of een vergelijkbare functie binnen een zorg- of onderwijsorganisatie? Zoek je in jouw positie binnen de organisatie en hoe je jouw functie het beste kan invullen en uitdragen? Vind je het lastig om alle verschillende ‘ballen’ binnen jouw functie in de lucht te houden, zoals het coördineren, ondersteunen en begeleiden van collega’s, maar tegelijkertijd ook het behandelen of begeleiden van cliënten of het vaststellen van behandelplannen?

Herkennen jouw collega’s, die dezelfde functie binnen jouw organisatie vervullen zich hier ook in?

Dan is deze teamcursus op maat écht iets voor jullie.

Resultaat

De exacte doelstellingen bepalen we uiteraard samen met jou en je collega’s, maar je kunt denken aan:

Na afloop van deze cursus…

 • Heb je inzicht in huidige en gewenste posities van gedragskundigen, individueel en als vakgroep
 • Kun je de strategie en doelstellingen van jullie organisatie hieraan verbinden
 • Kun je een gezamenlijke visie vertegenwoordigen en in de praktijk brengen
 • Heb je inzicht de profielen en competenties die passen bij die posities

Het team

Docenten, trainers en teamleden staan voor je klaar.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

We helpen je graag!

Heb je een vraag over deze cursus? Of wil je deze cursus incompany organiseren?
PAO Psychologie weet raad. We geven tips en denken met plezier mee in jouw dilemma’s en ontwikkelvragen. PAO Psychologie weet veel van deze registraties en bijbehorende -trajecten, het verschil ertussen en hoe je trajecten slim combineert.

Ontdek je Ware Potentieel: Een Persoonlijke Reis naar Trainersexpertise
Elhoussaine Hmimou
3 juli 2023
Het geleerde is meteen toepasbaar in de praktijk. Inhoudelijk een goede cursus met prettige docenten en veel ruimte voor eigen inbreng en uitwisseling met mede-cursisten. Voor mij was het vooral een prettige opfrisser van eerder opgedane kennis.
Frederiek Nieuwenhuijsen
25 april 2023
Zeer leerzaam en zeer waardevol voor de praktijk.
Denise Peters - Smeets
22 december 2022
logo