Algemeen
Komt PAO psychologie nog in aanmerking voor het STAP-budget?

Het kabinet heeft besloten vanaf september alleen nog OCW-erkende scholingen voor STAP-budget in aanmerking te laten komen, om STAP-budget arbeidsmarktgericht in te zetten. PAO Psychologie is geen OCW-erkende opleider en komt daarom niet meer in aanmerking voor STAP-budget. Wil je je oriënteren op een OCW-erkende scholing? Bekijk dan leeroverzicht.nl/stap.

Hoe krijg ik toegang tot de online leeromgeving?

Uiterlijk twee weken voorafgaand aan de eerste cursusdag krijg je alle informatie die nodig is om de cursus succesvol te doorlopen. Op dat moment krijg je ook toegang tot de online leeromgeving.

Wanneer ontvang ik een certificaat?

Tijdens volledige online trainingen krijg je jouw certificaat direct na het maken van de eindtoets. Bij een blended, of klassikale cursus krijg jij jouw certificaat uiterlijk 2 maanden na de laatste cursusdag. Deze twee maanden hebben wij nodig om de presentie te verwerken en toetsen na te kijken.

Nu heb ik mijn certificaat, maar hoe zorg ik er nu voor dat mijn punten ook bijgeschreven worden in mijn dossier?

Voor veel beroepsverengingen (het NIP, de NVO, de VGCt, de FGzP, de ADAP en de KNMG) voeren wij jouw presentie in, in PE-online. Hierdoor zijn de punten direct zichtbaar in jouw online dossier. Om dit soepel te laten verlopen is het noodzakelijk dat we jouw registratienummer hebben. Geef die dan ook altijd door bij inschrijving.

Volg je een cursus voor (her)registratie bij een andere beroepsvereniging? Dan werkt het verwerken van de accreditatiepunten anders. Meestal upload jij dan zelf jouw certificaat van deelname in jouw online dossier. Heb je hier vragen over? Wij kijken graag met je mee.

Ik heb in het verleden een cursus bij (GITP) PAO gevolgd, maar mijn punten zijn nooit bijgeschreven in mijn dossier. Kan dit alsnog?

Ja, dat kan met een terugwerkende kracht van 5 jaar. Langer mogen we deze gegevens niet bewaren door geldende privacywetgeving.
Mail hiervoor jouw destijds ontvangen certificaat, met jouw registratienummer naar info@pao.nl. Heb je geen certificaat (meer)? Mail ons dan de naam van de cursus, de startdatum, je volledige naam en registratienummer naar info@pao.nl.

Wat zijn de algemene voorwaarden van PAO?

De voorwaarden die van toepassing zijn op de cursussen van PAO, vind je hier.

Ik wil graag mijn passie en kennis aan andere professionals overbrengen, hoe kan ik mijn interesse als docent kenbaar maken?

Wat leuk dat jij enthousiast bent over jouw expertise en dit over wilt brengen. We gaan hierover graag met je in gesprek. Mail ons hiervoor info@pao.nl.

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Of dit nu een mailadres, een postadres of een telefoonnummer is, we horen de wijzigingen graag, zodat wij het aan kunnen passen in ons systeem. Je mag dit naar ons mailen, via info@pao.nl.

Waar kan ik een klacht melden, of tips geven?

Wij leren graag, ook van jou! Heb je iets gehoord, gezien, meegemaakt rondom een van onze cursussen dat beter kan? Dit is onze klachtenregeling

Ik ben op zoek naar een cursusonderwerp, maar op de site vind ik niet wat ik zoek. Kan ik hier toch een cursus over volgen?

Dat jouw cursusonderwerp niet op onze site staat, betekent dat we hierover geen cursus in ons vaste aanbod hebben. Mail ons het cursusonderwerp, met wat jij wilt leren. Dan gaan wij de mogelijkheden voor het opzetten van een cursus hierover onderzoeken.

Er is zoveel, ik zie door de bomen het bos niet meer. Kan iemand mij helpen?

Dat is heel begrijpelijk! We helpen je graag verder, door een advies op maat, of dit nu is voor een individueel registratietraject of voor één cursus. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat is het verschil tussen ‘zelfstudie’ en ‘online’?

Wij streven erna onze cursussen zoveel mogelijk ‘blended’ te maken. Dat betekent dat je in de online leeromgeving een aantal opdrachten maakt, die geaccrediteerd zijn. Je krijgt er dus punten voor (en zijn dus verplicht). ‘Online (geaccrediteerde) uren’ staan voor het aantal uren dat je tijdens een cursus aan deze opdrachten besteed. Je doorloopt ze dus zelfstandig, waar en wanneer je wilt, maar ze zijn wel verplicht én geaccrediteerd.

Zelfstudie is bij elke cursus onderdeel van jouw leerproces: het lezen van literatuur, oefenen in de praktijk, et cetera. Hiervoor krijg je bij de meestal geen accreditatiepunten toegekend. Wel moet je hier zelf tijd voor inplannen, zodat je goed voorbereid naar de lessen komt én het geleerde direct in de praktijk gaat toepassen. Zo leer je het meeste!

Welke einddatum wordt gehanteerd voor het verwerken van mijn punten?

Als einddatum wordt de laatste dag van de cursus aangehouden zoals deze ook in PE-online staat. De datum waarop je akkoord hebt op je eventuele eindopdracht is dus NIET de dag die wordt gehanteerd voor het verwerken van je punten.

Waar kan ik een klacht melden, of tips geven?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean volutpat porttitor libero sit amet semper. Praesent facilisis tortor sit amet nibh ultrices, sed egestas magna mollis. Sed libero nisl, blandit nec eleifend at, rutrum vitae urna. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nullam non posuere eros, scelerisque dapibus sapien. Sed quis cursus ipsum. In pharetra massa velit, nec porttitor orci lacinia eget. Nulla facilisi. Ut ornare finibus mauris at consequat. Sed ultricies est at sollicitudin tincidunt. Nam pretium laoreet mi, non mollis enim. Morbi tempor fringilla augue, eu sagittis libero malesuada nec. Duis id interdum tellus. Aliquam dui diam, venenatis a erat volutpat, blandit sagittis lectus. Ut at egestas eros.

Wat is het verschil tussen een blended en niet blended cursus?

Bij (bijna) al onze cursussen krijg je toegang tot de online leeromgeving. Bij een niet-blended cursus bevat deze leeromgeving alleen literatuur en uitleg van toepassingsopdrachten. Bij een blended cursus krijg jij online e-topics, vragenlijsten, discussiestellingen, of zelfs videotrainingen, simulatieoefeningen en webinars. Een deel van de accreditatiepunten en van het totale aantal cursusuren, behaal je dan online. Zo is het aantal klassikale dagen kleiner, of zijn de klassikale dagen meer praktijkgericht.

Cursusdagen
Is er nog plaats om deel te nemen aan een cursus?

Als een cursus volgeboekt is, dan staat achter de locatie, bij de tab ‘data/locaties’ vernoemd. Staat dat er niet? Dan is er nog ruimte om deel nemen.
Het kan echter wel voorkomen dat het aantal inschrijvingen in een korte periode zo hoog is, dat de cursus vol is, voordat we ‘volgeboekt’ neer hebben kunnen zetten.

Kan ik ook een deelnameplaats reserveren?

Je kunt jouw inschrijving tot uiterlijk 14 dagen nà de inschrijfdatum annuleren zonder opgaaf van redenen. Dan betaal je geen annuleringskosten. Annuleren doe je door te mailen naar info@pao.nl.

Ik heb een bericht ontvangen dat ik op de wachtlijst ben geplaatst, wat houdt dit precies in?

Dit betekent dat de cursus vol is en we dus (nog) geen plek hebben voor jou. Als er een plek vrijkomt dan benaderen we de eerste persoon op de wachtlijst (op volgorde van tijd van inschrijving) om deel te nemen. Wil je toch niet meer deelnemen? Dan halen we je zonder verplichtingen of kosten van de wachtlijst af.

Niet geplaatst op het moment dat de cursus start? Vervelend! We stellen je daarvan op de hoogte met daarbij informatie over een nieuwe uitvoering: aan jou de keuze, wil je daaraan meedoen, of toch niet?

Wanneer weet ik zeker of een cursus doorgaat?

Of een geplande cursus ook werkelijk door kan gaan, is afhankelijk van het aantal deelnemers dat zich inschrijft voor de cursus.
Wij laten jou daarom, uiterlijk vier weken voorafgaand aan de eerste cursusdag weten of de cursus definitief door kan gaan.
Gaat de cursus niet door? Dan krijg je de mogelijkheid om je in te schrijven bij de volgende uitvoering.

Waar zie ik door welke beroepsverenging een cursus geaccrediteerd is?

Op de cursuspagina vind je alle accreditaties voor de cursus, met het aantal punten.Het aantal punten kan over tijd iets wijzigen. Als dit al gebeurt wordt het aantal punten meestal hoger. Dit heeft te maken met een nieuwe accreditatieaanvraag.

Let op! Voor actuele info over de accreditatie en het aantal punten verwijzen we je graag naar PE-online. We doen ons best om de accreditatie-informatie op onze cursuspagina’s up to date te houden. Je kunt daar echter geen rechten aan ontlenen.

Bij de cursus die ik wil volgen staan geen data. Wanneer kan ik deze cursus volgen?

We streven ernaar elke cursus in ieder geval een half jaar vooruit te plannen. Soms lukt dat helaas niet. Schrijf je dan in op de wachtlijst. Dan houden we jou op de hoogte zodra er data zijn.
Daarnaast geldt dat een aantal van onze cursussen alleen Incompany gegeven worden. Dit wordt op de cursuspagina aangeven. Je kunt je voor deze cursussen niet als individu inschrijven. Wel kun je deze cursus zelf organiseren. Wil je daar meer over weten? Kijk dan hier.

Ik ben afwezig geweest bij een cursusdag, kan ik nu de cursus nog succesvol afronden?

Afhankelijk van de lengte van de cursus en de geldende accreditaties kan dat.
Wij houden, globaal gezien, de regels aan zoals die door de accrediterende beroepsverenigingen zijn opgesteld:

  • Je ontvangt een geaccrediteerd certificaat als je minimaal 90% van de klassikale uren aanwezig bent geweest, je actief deelgenomen hebt aan de cursus én je een voldoende hebt behaald op de toets(en).
  • Bovendien geldt voor beide certificaten dat 100% van de online cursusuren volbracht dienen te zijn, voordat je recht hebt op de certificaten.

Twijfel je of je hierbinnen valt, of val je er net niet binnen? Neem dan contact met ons op.

Kan ik een cursus volgen op een plaats die mij uitkomt?

Dat kan zeker! Cursussen die op de site staan kun je ook als incompany of open incompany organiseren. Hoe dat werkt? Kijk hier.

Neemt PAO Psychologie online cursusdagen op?

Nee. Dit doen we niet, met het oog op de privacy van deelnemers. Bovendien behaal je met een lesdag online terugkijken in onze ogen niet hetzelfde leereffect als wanneer je actief deelneemt aan de cursusdag.

Als alle deelnemers én de docent instemmen met opname, kan een een online cursusdag bij hoge uitzondering als extra service aan deelnemers wel opgenomen worden. Belangrijk: de uren die een deelnemer niet live aanwezig is gelden als afwezigheid, ook als de deelnemer achteraf de opname terugkijkt.

Inschrijven
Ik moet mijn registratienummer invullen? Wat is dat, waar vind ik dat en waarom is dit nodig?

Jouw registratienummer is het nummer waarop PE-punten worden bijgeschreven. Hoe dit nummer eruitziet verschilt per beroepsvereniging. In ieder geval bestaat het altijd alleen uit cijfers. Bij de NVO zijn dit 4 à 5 cijfers, bij NIP begint het altijd met 000, gevolgd door 6 à 7 cijfers.

Waarom vragen wij dit? Met dit nummer zorgen wij ervoor dat jouw PE-punten na afloop van het succesvol afronden van de cursus, worden bijgeschreven.

Kan ik ook een deelnameplaats reserveren?

Je kunt jouw inschrijving tot uiterlijk 14 dagen nà de inschrijfdatum annuleren zonder opgaaf van redenen. Dan betaal je geen annuleringskosten. Annuleren doe je door te mailen naar info@pao.nl.

Ik heb een bericht ontvangen dat ik op de wachtlijst ben geplaatst, wat houdt dit precies in?

Dit betekent dat de cursus vol is en we dus (nog) geen plek hebben voor jou. Als er een plek vrijkomt dan benaderen we de eerste persoon op de wachtlijst (op volgorde van tijd van inschrijving) om deel te nemen. Wil je toch niet meer deelnemen? Dan halen we je zonder verplichtingen of kosten van de wachtlijst af.

Niet geplaatst op het moment dat de cursus start? Vervelend! We stellen je daarvan op de hoogte met daarbij informatie over een nieuwe uitvoering: aan jou de keuze, wil je daaraan meedoen, of toch niet?

Kan ik me na inschrijving nog uitschrijven?

Ja, dat kan. Je kunt jouw inschrijving altijd binnen 14 dagen nà de inschrijfdatum annuleren zonder opgaaf van redenen. Dan betaal je geen annuleringskosten.
Vanaf twee tot acht weken na jouw inschrijving rekenen wij € 95,00 administratiekosten. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor aanvang van de uitvoering geldt een restitutie van 50% van het overeengekomen cursusgeld.
Bij annulering minder dan 4 weken voor aanvang van de uitvoering geldt geen mogelijkheid tot restitutie, je betaalt dan het volledige, overeengekomen cursusgeld.

Hoe schrijf je je uit? Mail ons daarvoor via info@pao.nl.

Wanneer weet ik zeker of een cursus doorgaat?

Of een geplande cursus ook werkelijk door kan gaan, is afhankelijk van het aantal deelnemers dat zich inschrijft voor de cursus.
Wij laten jou daarom, uiterlijk vier weken voorafgaand aan de eerste cursusdag weten of de cursus definitief door kan gaan.
Gaat de cursus niet door? Dan krijg je de mogelijkheid om je in te schrijven bij de volgende uitvoering.

Wanneer ontvang ik de factuur?

De factuur voor de cursus ontvang je omstreeks de startdatum van de cursus.

Bij de cursus die ik wil volgen staan geen data. Wanneer kan ik deze cursus volgen?

We streven ernaar elke cursus in ieder geval een half jaar vooruit te plannen. Soms lukt dat helaas niet. Schrijf je dan in op de wachtlijst. Dan houden we jou op de hoogte zodra er data zijn.
Daarnaast geldt dat een aantal van onze cursussen alleen Incompany gegeven worden. Dit wordt op de cursuspagina aangeven. Je kunt je voor deze cursussen niet als individu inschrijven. Wel kun je deze cursus zelf organiseren. Wil je daar meer over weten? Kijk dan hier.

Ik voldoe niet aan de eisen van de doelgroepbeschrijving, maar wil graag deelnemen. Kan dat?

In sommige gevallen kan dat afhankelijk van jouw precieze opleiding, werkervaring en werkpraktijk. Hier kijken we graag met jou persoonlijk naar. Mail ons hiervoor, naar info@pao.nl, dan kijken we met je mee!

Kan ik een cursus volgen op een plaats die mij uitkomt?

Dat kan zeker! Cursussen die op de site staan kun je ook als incompany of open incompany organiseren. Hoe dat werkt? Kijk hier.

Hoe schrijf ik me in voor een cursus?

Dat doe je online, door bij de cursus die jij wilt volgen op de knop ‘inschrijven’ te klikken. Je krijgt dan een invulformulier, waarbij jij jouw gegevens invult. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op.
Na de inschrijving krijg je een automatische mail die bevestigt dat jouw inschrijving ontvangen is. Dit is nog geen bevestiging van inschrijving, dus jouw inschrijving is dan nog niet definitief.
Hiervoor krijg je apart bericht, nadat wij gecheckt hebben of je aan de voorwaarden van deelname voldoet.
Ongeveer 4 weken voor de startdatum van de cursus krijg je vervolgens definitief te horen of de cursus daadwerkelijk door kan gaan.

Financiële zaken
Wat zijn de kosten van een cursus?

De prijs die op de cursuspagina staat is de volledige prijs: inclusief arrangementskosten, accreditaties, online leeromgeving met literatuur en opdrachten, certificaat en (indien van toepassing) verwerking van accreditatiepunten. Bij cursussen die 4 cursusdagen of minder hebben, is ook een lunch inbegrepen. De prijzen van alle cursussen zijn vrij van btw. Soms zijn er studieboeken verplicht, die kosten zijn exclusief.

Kan ik mijn cursus in termijnen betalen?

Betalen in termijnen kan alleen als dat vooraf is afgestemd met PAO. Je kunt dan vanaf een cursusbedrag van €1.500,00 in maximaal twee termijnen betalen (50% bij start van cursus en 50% in midden van cursus). We brengen voor de extra termijn €25,00 administratiekosten in rekening.

Wanneer ontvang ik de factuur?

De factuur voor de cursus ontvang je omstreeks de startdatum van de cursus.

Overig
Hebben jullie ook aanbod gericht op NAH?

Wij bieden twee cursussen aan gericht op diagnostiek,  begeleiden en behandelen van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dat zijn:

Daarnaast werken we graag en veel samen met AXON Leertrajecten. Zij hebben een gespecialiseerd en groot cursusaanbod, volledig gericht op professionals die werken met mensen met NAH. We verwijzen je graag naar hen door voor meer gespecialiseerd NAH-aanbod.

Komt PAO psychologie nog in aanmerking voor het STAP-budget?

Het kabinet heeft besloten vanaf september alleen nog OCW-erkende scholingen voor STAP-budget in aanmerking te laten komen, om STAP-budget arbeidsmarktgericht in te zetten. PAO Psychologie is geen OCW-erkende opleider en komt daarom niet meer in aanmerking voor STAP-budget. Wil je je oriënteren op een OCW-erkende scholing? Bekijk dan leeroverzicht.nl/stap.

Hoe krijg ik toegang tot de online leeromgeving?

Uiterlijk twee weken voorafgaand aan de eerste cursusdag krijg je alle informatie die nodig is om de cursus succesvol te doorlopen. Op dat moment krijg je ook toegang tot de online leeromgeving.

Wanneer ontvang ik een certificaat?

Tijdens volledige online trainingen krijg je jouw certificaat direct na het maken van de eindtoets. Bij een blended, of klassikale cursus krijg jij jouw certificaat uiterlijk 2 maanden na de laatste cursusdag. Deze twee maanden hebben wij nodig om de presentie te verwerken en toetsen na te kijken.

Ik heb in het verleden een cursus bij (GITP) PAO gevolgd, maar mijn punten zijn nooit bijgeschreven in mijn dossier. Kan dit alsnog?

Ja, dat kan met een terugwerkende kracht van 5 jaar. Langer mogen we deze gegevens niet bewaren door geldende privacywetgeving.
Mail hiervoor jouw destijds ontvangen certificaat, met jouw registratienummer naar info@pao.nl. Heb je geen certificaat (meer)? Mail ons dan de naam van de cursus, de startdatum, je volledige naam en registratienummer naar info@pao.nl.

Ontdek je Ware Potentieel: Een Persoonlijke Reis naar Trainersexpertise
Elhoussaine Hmimou
3 juli 2023
Het geleerde is meteen toepasbaar in de praktijk. Inhoudelijk een goede cursus met prettige docenten en veel ruimte voor eigen inbreng en uitwisseling met mede-cursisten. Voor mij was het vooral een prettige opfrisser van eerder opgedane kennis.
Frederiek Nieuwenhuijsen
25 april 2023
Zeer leerzaam en zeer waardevol voor de praktijk.
Denise Peters - Smeets
22 december 2022
logo