Pieter Verdoorn studeerde in 1988 af als leraar omgangskunde en handvaardigheid. Later haalde hij zijn 2e graads pedagogiek en rondde hij de VO-management af bij de Transfergroep in Rotterdam.
Hij werkte zo’n 8 jaar als uitvoerend medewerker en ging zich vervolgens meer toeleggen op trainingen en opleidingen voor uitvoerend personeel, management en later ook voor cliënten. Vanaf eind jaren ’90 ontwikkelde en verzorgde hij trainingsprogramma’s gericht op ‘Supported Living en Supported employment’ en later rond het werken aan kwaliteit van bestaan.
In 2012 was Pieter samen met Audry van Vulpen verbonden aan de oprichting van het opleidingscentrum Howie the Harp: de oprichting & vertaling van het Amerikaanse model naar de Nederlandse situatie.
Sinds 2015 is Pieter projectleider bij Pameijer in Rotterdam en is hij binnen Howie the Harp projectleider & docent voor de opleiding ervaringsdeskundige. Ook heeft Pieter, in samenwerking met ROC Zadkine en Marjo Boer, MOED ontwikkeld waar hij tegenwoordig ook als docent aan is verbonden.
Naast zijn werk in Nederland draagt hij via de NGO SOFT Tulip sinds 2008 bij aan hervormingen in zorg in Oekraïne. Als trainer en strategisch adviseur heeft hij bijgedragen aan trainingen voor personeel in tehuizen voor kinderen met ernstig meervoudige handicaps en in de psychiatrie.
De reisverslagen hiervan zijn terug te vinden in de publicatie ‘Jezelf een vraag stellen, daarmee begint het verzet’ (Pameijer 2016).
Publicaties
2019 | De Relatie, persoonlijk contact als basis voor waardevolle zorg
2016 | Jezelf een vraag stellen, daarmee begint het verzet (Pameijer)
2011 | Werken aan kwaliteit van bestaan,bouwstenen voor inclusief ondersteunen (coproductie met Audry van Vulpen)
Pieter ontmoeten? Hij geeft binnen PAO Psychologie de volgende cursus: