Opleiding CGT

Ben jij op zoek naar een basiscursus of opleiding cognitieve gedragstherapie (CGT)? Bekijk dan het uitgebreide aanbod CGT basiscursussen en opleidingen van PAO Psychologie. Cognitieve gedragstherapie is de meest wetenschappelijk onderbouwde psychotherapierichting. De methode wordt toegepast bij de behandeling van uiteenlopende problematieken. In een CGT basiscursus maak je kennis met de denk- en werkwijze die wordt gehanteerd binnen CGT en leer je de basistechnieken die je nodig hebt om CGt-behandelingen te gaan geven. De cognitief gedragstherapeut met VGCt-registratie is een door veel werkgevers in de gezondheidszorg gewaardeerde professional.

Ik heb al een basiscursus gedaan! Ik zoek een vervolgcursus CGt, nascholing CGt of een supervisorencursus CGt.

Welke basiscursus kies ik?

Bij PAO psychologie vind je een uitgebreid aanbod basiscursussen cognitieve gedragstherapie (CGT). Deze zijn bedoeld voor academici en verpleegkundig specialisten. De 100-uurs basiscursus is een eerste stap in de opleidingsroute tot cognitief gedragstherapeut (CGT-er). Ook volg je bij ons een basiscursus voor cognitief gedragstherapeutisch werkers CGW.

Cursus cognitieve gedragstherapie:
Basiscursus cognitieve gedragstherapie volwassenen en kinderen & jeugdigen
Docenten en medecursisten werken met kinderen of jongeren en hun systeem: in de jeugdzorg, het onderwijs, jeugd-ggz. Ook professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking zijn hier op hun plek.

Het verschil tussen de cursussen wordt voornamelijk bepaald door onze docenten, met ieder zijn eigen expertise. Op de cursuspagina’s lees je meer informatie vinden over deze docenten zodat je zelf kunt bepalen wie het beste bij jouw vakgebied en interesses past.

Wat leer je in de basiscursus cognitieve gedragstherapie?

In het eerste gedeelte van de cursus en opleiding richten we ons op de theoretische en wetenschappelijke fundamenten die ten grondslag liggen aan cognitieve gedragstherapie, met behulp van inzichten uit de experimentele psychopathologie en leertheorie.

Het vervolg van de cursus biedt praktische training in cognitief-gedragstherapeutische technieken die gebaseerd zijn op wetenschappelijk bewijs. Hierdoor krijgt de cursus een sterk praktisch karakter. Je leert hoe je op maat gemaakte behandelplannen kunt ontwikkelen door middel van functie- en betekenisanalyses van de problematiek. Daarnaast ontwikkel je een dieper begrip van de redenen achter je handelingen, in plaats van louter intuïtief te handelen of strikt protocollen te volgen op basis van een diagnose.

Wat is cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie heeft zich bewezen als een doeltreffende aanpak voor de behandeling van diverse psychische aandoeningen. Deze aanpak  richt op het begrijpen en transformeren van gedachten, emoties en gedragingen die van invloed zijn op psychische problemen en emotionele uitdagingen. Deze therapie gaat uit van het principe dat onze gedachten, overtuigingen en percepties direct invloed hebben op onze emoties en acties. CGT helpt individuen om negatieve denkpatronen en ongezond gedrag te herkennen en te vervangen door meer constructieve alternatieven. Door het aanleren van nieuwe cognitieve vaardigheden en het toepassen van effectievere strategieën voor probleemoplossing, kunnen mensen met behulp van CGT positieve veranderingen in hun leven realiseren en symptomen van angst, depressie, stress en andere psychische uitdagingen verminderen of beheersen. Het is een veelgebruikte en bewezen effectieve aanpak binnen de psychologie en wordt vaak ingezet in zowel individuele als groepstherapieën.

Waarom een opleiding CGT volgen bij PAO Psychologie?

Bij PAO Psychologie bieden we een hoogwaardige opleiding in cognitieve gedragstherapie (CGT), met een gemiddeld rapportcijfer van 8,7. Onze deskundige docenten, die lesgeven vanuit hun eigen ervaring, zorgen ervoor dat onze cursussen zowel actueel als praktijkgericht zijn.

Onze aanpak is gericht op constante vernieuwing. Met zowel klassikale als online geaccrediteerde cursussen spelen we in op de behoeften van de moderne professional. In ons Online College bieden we flexibele mogelijkheden voor online studeren, wat ideaal is voor wie een druk schema heeft.

We hebben meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijs en bieden meer dan 100 verschillende opleidingen en trainingen. Met meer dan 78.000 afgestudeerden zijn we trots op onze bijdrage aan de ontwikkeling van professionals in de psychologie. Bij PAO Psychologie krijg je niet alleen een opleiding, maar ook een springplank voor je carrière.

Geaccrediteerde CGT basiscursus bij PAO Psychologie

Wanneer je op zoek bent naar een geaccrediteerde basiscursus cognitieve gedragstherapie (CGT), dan ben je bij PAO Psychologie aan het juiste adres. Voor onze diverse cursussen, trainingen en opleidingen ontvangen wij accreditaties van bijvoorbeeld NIP, NVO, SKJ, VGCt, Registerplein, VSR en POH GGZ. Wij maken gebruik van blended learning, waarmee wij een uitgebalanceerde mix van klassikaal, online en informeel leren onderwijs aanbieden. Je kunt je eenvoudig aanmelden via onze website. Heb je een vraag over onze cursussen of wil je een cognitieve gedragstherapie (CGT) basiscursus incompany organiseren? Neem contact met ons op via info@pao.nl of bel direct naar 085 – 487 93 10.

“Goede mix van theorie en praktijk” – Sanne de Bruijn

Rated 5,0 out of 5

Ontdek je Ware Potentieel: Een Persoonlijke Reis naar Trainersexpertise

Elhoussaine Hmimou
3 juli 2023
Rated 4,0 out of 5

Het geleerde is meteen toepasbaar in de praktijk.

Frederiek Nieuwenhuijsen
25 april 2023
Rated 4,0 out of 5

Zeer leerzaam en zeer waardevol voor de praktijk.

Denise Peters - Smeets
22 december 2022
logo