sonja van heumen

Sonja van Heumen

PAO docent en supervisor

Sonja van Heumen is naast docent werkzaam als psychotherapeut. Ze is bovendien supervisor bij de VGCt / NIP / SKJ.

Sonja heeft jarenlang gewerkt binnen de kinder- & jeugdpsychiatrie, waarin zij kinderen en jongeren behandelde en daarnaast ook ouders begeleidde. Zij is gespecialiseerd in gedragstherapie bij meervoudige problematiek, zoals autisme en angst. Tevens heeft zij veel ervaring in groepstrainingen voor zowel kinderen als hun ouders, als ook behandeling van volwassenen individueel. Ze werkt veel met spel, zowel met volwassenen als met kinderen, omdat beeld zo krachtig overkomt en soms woorden overbodig maakt.

Ze draagt graag haar steentje bij aan het opleiden en superviseren van professionals, als docent bij PAO en als supervisor VGCt.

Zij beschikt over een sterk inlevingsvermogen en heeft cliëntgerichtheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid hoog in het vaandel staan. Ze werkt daarbij veel met cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie.

Sonja heeft samen met Joke Smit een e-boek geschreven, genaamd ‘Praktijkboek cognitieve gedragstherapie bij kind en jeugd: de diagnostische fase’.

Supervisie

Registratie:
Supervisor VGCt, GZ-psycholoog, Supervisor NIP Kinder- en jeugdpsycholoog, Psychotherapeut, SKJ jeugd- en gezinsprofessional

Regio:
Noord-Brabant

Voor welke professionals:
Sonja geeft supervisie aan cognitief gedragstherapeuten (i.o), GZ-psychologen (i.o.), en kinder- en jeugdtherapeuten (i.o.), die werken in de GGZ, jeugdzorg of lvb-zorg

logo