Online training: Effectief beïnvloeden in zorg en onderwijs

e-learning
100% online leren
48 uur
 • Ontwikkel jouw beïnvloedingsvaardigheden en vergroot jouw impact
 • Oefen gesprekken met een gesprekssimulator
 • Een persoonlijke focus: eigen leerdoelen en de training is adaptief
 • Je hebt (vanaf aankoopdatum) 3 maanden toegang, de doorlooptijd is 16 uur
 • Volledig zelfstandig en online te volgen, waar en wanneer jij wilt
 • Ontwikkeld vanuit inhoudelijke én onderwijskundige expertise: met afwisselende werkvormen en een sterke koppeling naar jouw werkpraktijk

Online training: Effectief beïnvloeden in zorg en onderwijs

e-learning
100% online leren
48 uur
Beschrijving

Een volledige online basiscursus over beïnvloeden in de zorg- en onderwijssector
Als professional in de zorg of het onderwijs verandert jouw werksetting momenteel sterk. Niet alleen wordt jouw positie, bijvoorbeeld als gedragswetenschapper, anders, jouw rol bevat meer leidinggevende elementen, waarbij je collega’s aanstuurt. Ook de omgeving veranderd: cliënten, leerlingen, ouders of het management stellen zich veeleisend op. Jouw positie en expertise worden niet altijd als vanzelfsprekend gezien.

In deze online training leer jij de basisprincipes over effectief beïnvloeden. Je krijgt op een interactieve, vernieuwende manier, theorie aangeboden, over de werkzame principes van beïnvloeding. Zo leer je wat effectief beïnvloeden is, hoe je communicatiestijlen hierbij inzet, hoe je jouw doel en strategie in een gesprek bepaalt, hoe je omgaat met weerstand en welke beïnvloedingstechnieken je kan gebruiken.

Deze online cursus omvat echter meer dan alleen theorie! Jij gaat ook zelf aan de slag, je past de kennis die jij opdoet toe in de praktijk, waarvoor je opdrachten en handvatten krijgt. Die stap is soms best groot, om de theorie dan ook gelijk in jouw werksetting uit te voeren. Daarom krijg je ook regelmatig oefeningen waarbij je de theorie in een veilige, online setting kan leren toepassen. Middels videotrainingen en gesprekssimulaties raak jij steeds vertrouwder met effectief beïnvloeden en kun je aan het einde van deze cursus in jouw werkpraktijk beter beïnvloeden.

Wil je weten hoe deze online training eruit ziet? Doe de demo!
Vind je dit onderwerp heel interessant, maar volg je liever een klassikale cursus over Effectief beïnvloeden? Kijk dan hier bij de cursus Effectief beïnvloeden in zorg en onderwijs.

Voorwaarden en voordelen:

 • ontwikkel jouw beïnvloedingsvaardigheden en vergroot jouw impact;
 • oefen gesprekken met een gesprekssimulator;
 • een persoonlijke focus: de training is adaptief (je hoeft alleen te leren wat je nog niet weet), en je werkt aan eigen leerdoelen;
 • je kunt na betaling direct starten;
 • je hebt (vanaf aankoopdatum) 3 maanden toegang, de doorlooptijd is 16 uur;
 • volledig zelfstandig en online te volgen, waar en wanneer jij wilt;
 • ontwikkeld vanuit inhoudelijke én onderwijskundige expertise: met afwisselende werkvormen en een sterke koppeling naar jouw werkpraktijk;
 • geaccrediteerd, we voegen jouw punten toe als jij jouw registratienummer in de online training doorgeeft.

Wil je meer weten over de voordelen en toegevoegde waarde van on demand webinars of (vaardigheids)trainingen? Lees dan dit interview over online leren. Bekijk je liever het andere on demand aanbod? Dat vind je hier.

Accreditaties
Accreditatie Nummer Accreditatie Punten
LV POH-GGZ 329894 30,0
NIP K&J / NVO-OG* 548217 10,5 herregistratie
10,5 opleiding – overige taken
10,5 opleiding – extra literatuurstudie
NIP A&O 489475 16,0 A&O-kennis
SKJ 548217 Het SKJ accepteert voor zowel de herregistratie van jeugdzorgwerkers als pedagogen en psychologen het aantal accreditatiepunten dat door NVO Orthopedagoog-generalist/NIP Kinder- en jeugdpsycholoog aan deze cursus is toegekend.

*De accreditatiepunten die gelden voor NVO-OG zijn ook geldig voor NVO basis(ortho)pedagogen. Houd hiervoor het aantal herregistratiepunten aan.

Je ontvangt accreditatiepunten als je de volledige online training doorlopen hebt én je een voldoende hebt behaald voor de eindtoets. Je ontvangt dan een geaccrediteerd certificaat via de online leeromgeving.

Werk je in de medische zorg en zoek je een andere accreditatie?
Dan kun je deze online training ook volgen bij onze samenwerkingspartner Medidax. Daar is deze online training geaccrediteerd door ABC1/ABAN, V&VN, NVvPO.

Aan bovenstaande informatie m.b.t. de accreditatiepunten kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de actuele stand van zaken verwijzen we je naar PE-online. Kom je er niet uit, mail gerust naar info@pao.nl en we helpen jou verder.

Programma

Deze training bestaat uit 7 onderdelen:

 • Effectief beïnvloeden
 • Wat je al weet en wat je wilt bereiken
 • Contact maken
 • Beïnvloedingsstrategie
 • Omgaan met weerstand
 • Cialdini’s beïnvloedingsstijlen (inclusief Dialogue Trainer)
 • Eindtest en certificaat

Werkwijze
Deze  training is volledig online. Jij bent dus zelf verantwoordelijk voor jouw eigen leren. Wij begeleiden je hierbij in de online leeromgeving.
De online training begint met een welkom van de coach van de training (Mattijn). Vervolgens start je een kennistest waarin jouw training wordt samengesteld. Scoor je goed op onderdeel 1, dan hoef je minder punten te halen in de resterende training en kom je eerder bij de eindtest.

Vervolgens maak je kennis met het thema en stel je jouw eigen leerdoelen op. Daarna doorloop je 4 inhoudelijk thema’s: ‘contact maken’, ‘beïnvloedingsstrategie’, ‘omgaan met weerstand’ en ‘Cialdini’s beïnvloedingsstijlen’. In elk onderdeel activeren we je voorkennis, duik je de theorie in, krijg je interactieve opdrachten om de kennis te verwerken en krijg je opdrachten om de transfer naar de praktijk te maken.

Welke technieken komen er aan bod?
Tijdens de inhoudelijke hoofdstukken komen onderwerpen als aansluiten bij de ander; luisteren, samenvatten, doorvragen; feedback geven; communicatieniveaus; communicatiestijlen; beïnvloedingsstrategieën van Yukl en Cialdini; en omgaan met weerstand aan bod.
Je leert niet alleen nieuwe modellen kennen, maar leert ook op een vernieuwende manier: de training zit vol met interactieve vormen. Een van deze vormen is gesprekssimulator Dialogue Trainer, speciaal ontwikkeld voor deze training. Hierover lees je hieronder meer.

De hele training doorlopen? Dan maak je een eindtoets. Je hebt hiervoor 1 herkansing. Ben je geslaagd? Dan ontvang je digitaal jouw certificaat en voegen we (binnen een maand) jouw accreditatiepunten toe.

Gesprekssimulator
DialogueTrainer is een online gesprekssimulator waarbinnen studenten en professionals ervaring kunnen opdoen met complexe situaties en nieuwe communicatiemethoden. De tool biedt diverse virtuele gesprekspartners, waarmee je in gesprek gaat door te kiezen uit verschillende antwoordopties. Elke keuze resulteert in een specifieke reactie van de virtuele gesprekspartner, in de vorm van een emotionele gezichtsuitdrukking en een uitspraak. De effectiviteit van de communicatie wordt bepaald door jouw keuzes.
Het systeem registreert elk gekozen antwoord en kan scores geven en feedback, tijdens het spel of nadat het gesprek is beëindigd. Het DialogueTrainer systeem past zich aan aan jouw kennis en vaardigheden en presenteert adaptief volgende stappen voor verdere ontwikkeling.

Tijdsinvestering
Hoe lang je over het doorlopen van de training doet, is persoonsgebonden. Onze inschatting is dat je ongeveer 16 uur in de online leeromgeving bezig bent, en nog eens hetzelfde aantal uren in jouw praktijk. We raden je aan de training niet in één keer te doorlopen, maar om na elk inhoudelijk thema eerst opgedane kennis toe te gaan passen in jouw praktijk.

Voor wie

Werk jij in de zorg- of onderwijssector en wil jij mensen, cliënten, leerlingen, collega’s of leidinggevenden beïnvloeden. Wil je meer overtuigingskracht en anderen gemakkelijker meekrijgen?  Volg dan deze online training.

Werk jij in een team, of ben je leidinggevende van een team en wil je (met) meerdere professionals deze training volgen? Al vanaf 5 deelnemers kunnen we je een korting bieden. Neem hiervoor contact op via info@pao.nl.

Werk je in de medische zorg en zoek je een andere accreditatie?
Dan kun je deze online training ook volgen bij onze samenwerkingspartner Medidax. Daar is deze online training geaccrediteerd door ABC1/ABAN, V&VN, NVvPO.

Gereduceerd tarief
Wil je als team of organisatie een webinar of on demand training inkopen? Dit kan met interessante korting. Neem contact met ons op voor een passend voorstel voor jouw organisatie.

Resultaat

Tijdens de online training werk je aan de volgende doelstellingen:

 • Je varieert in gesprek met anderen tussen aandacht geven aan de inhoud en aandacht geven aan de relatie.
 • Je hebt inzicht in de voor- en nadelen van beïnvloedingsstijlen en weet deze situatieafhankelijk in te zetten.
 • Je herkent weerstanden en weet hier adequaat op in te spelen.
 • Je herkent de mechanismen van ongewenste beïnvloeding.
Het team

Docenten, trainers en teamleden staan voor je klaar.

Reviews

Actief

Jessica
9 maart 2023

Veel afwisseling

Jessica
28 november 2022

Leerzaam

Jenna
30 maart 2020

Dialogue trainer

Anoniem
11 februari 2020

keer wat anders

Adrianne
4 januari 2019

We helpen je graag!

Heb je een vraag over deze cursus? Of wil je deze cursus incompany organiseren?
PAO Psychologie weet raad. We geven tips en denken met plezier mee in jouw dilemma’s en ontwikkelvragen. PAO Psychologie weet veel van deze registraties en bijbehorende -trajecten, het verschil ertussen en hoe je trajecten slim combineert.

Relevante cursussen

Bekijk het hele cursusaanbod

Ontdek je Ware Potentieel: Een Persoonlijke Reis naar Trainersexpertise

Elhoussaine Hmimou
3 juli 2023

Het geleerde is meteen toepasbaar in de praktijk.

Frederiek Nieuwenhuijsen
25 april 2023

Zeer leerzaam en zeer waardevol voor de praktijk.

Denise Peters - Smeets
22 december 2022
logo