Hoe zorg je dat leerlingen op de basisschool (eventuele) achterstanden inhalen, aansluitend bij NPO?
Hoe kun je de cognitieve ontwikkeling van leerlingen klassikaal ondersteunen? En meer specifiek, hoe zorg je ervoor dat het niveau van lezen, spellen en rekenen omhoog gaat, of op het basisniveau komt?
Vooral nu, in de nasleep van de corona-sluiting van de scholen zoeken veel leerkrachten, intern begeleiders, schoolpsychologen en ondersteuners naar manieren om de lessen zo in te richten dat leerlingen achterstanden inhalen. Hoe kun je klassikaal toe werken naar de streefniveaus? Hoe doe je klassikaal recht aan de verschillen tussen leerlingen? Er is immers niet altijd tijd en ruimte om alle leerlingen één-op-één verder te helpen.
In dit webinar bieden we handvatten en kijken we samen met jou naar hoe je de ontwikkeling van de kernvakken zo optimaal mogelijk kan ondersteunen. We frissen bestaande kennis op, en voegen daar wat nieuwe kennis aan toe. We focussen ons hierbij op de lezen, spellen en rekenen. Daarnaast is uiteraard ook de sociaal-emotionele ontwikkeling en het mentaal welzijn van leerlingen belangrijk. Omdat we in het webinar maar 2 uur de tijd hebben, besteden we daaraan geen expliciete aandacht.
Kernpunten:
- twee uur lang aandacht voor handvatten om de leerontwikkeling van basisschoolleerlingen in klassikale setting actief te stimuleren;
- met aandacht voor concrete voorbeelden, die je direct in jouw klas/praktijk kan toepassen;
- verzorgd door twee ervaren schoolpsychologen op het gebied van onderwijsondersteuning, waarvan één zelf voor de klas stond.
Voorwaarden:
- je kunt na betaling direct starten;
- je hebt (vanaf aankoopdatum) 1 maand toegang, het webinar duurt 2 uur;
- volledig zelfstandig en online te volgen, waar en wanneer jij wilt;
- online literatuur lezen, webinar kijken, toets maken en certificaat ontvangen;
- geaccrediteerd, we voegen jouw punten toe als jij jouw registratienummer in het webinar doorgeeft.
Wil je meer weten over de voordelen en toegevoegde waarde van on demand webinars of (vaardigheids)trainingen? Lees dan dit interview over online leren. Bekijk je liever het andere on demand aanbod? Dat vind je hier.