Leer meer over de richtlijnen van de wet én wat dit voor jouw praktijk betekent
Vanaf 1 januari 2020 geldt in Nederland de Wet zorg en dwang (Wzd). Deze wet is gericht op cliënten met een verstandelijke beperking of psychogeriatrische aandoening. In de wet staan de rechten van de cliënt voorop. Het leidende principe hierbij is dat er ‘geen onvrijwillige zorg wordt toegepast, tenzij’…
Door deze wetgeving verandert ook jouw dagelijkse werkpraktijk.
In deze online training staat deze Wet zorg en dwang centraal. Wat houdt de Wzd nu precies in? Welke professionals zijn er betrokken? Wat zijn de uitgangspunten? Wat is het stappenplan en hoe werk je hiermee? Wat zijn de rechten van een cliënt? We leggen je in deze e-learning, in begrijpelijke bewoordingen uit wat de Wzd inhoudt.
Daarnaast staat jouw werkpraktijk centraal: wat moet er in jouw organisatie geregeld zijn? Wat kun je binnen jouw team regelen? En vooral: hoe voorkomen je zoveel mogelijk dat onvrijwillige zorg moet worden ingezet?
De leidraad in de volledige online cursus is de Wzd, zoals hij door de regering geschreven is. Daarnaast hebben wij, in samenwerking met Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) de nadruk gelegd op het centraal stellen van de cliënt. Waar het kan willen we vrijheidsbeperkingen en onvrijwillige zorg voorkomen.
Voorwaarden en voordelen:
- leer de uitgangspunten van de wet kennen;
- leer hoe jij in jouw praktijk met deze wet om kan gaan;
- nadruk op de cliënt centraal;
- je kunt na betaling direct starten;
- je hebt (vanaf aankoopdatum) 3 maanden toegang, de doorlooptijd is 10-15 uur;
- volledig zelfstandig en online te volgen, waar en wanneer jij wilt;
- ontwikkeld vanuit inhoudelijke én onderwijskundige expertise: met afwisselende werkvormen en een sterke koppeling naar jouw werkpraktijk;
- geaccrediteerd, we voegen jouw punten toe als jij jouw registratienummer in de online training doorgeeft.
Wil je meer weten over de voordelen en toegevoegde waarde van on demand webinars of (vaardigheids)trainingen? Lees dan dit interview over online leren.