Online training: Didactische vaardigheden

Nieuw
e-learning
Arbeids- en organisatiepsychologie
100% online leren
21 uur
 • Leer meer over cursusontwikkeling, breinprincipes, trainersvaardigheden, werkvormen en weerstand, om een training te geven met een optimaal leereffect.
 • Je kunt na betaling direct starten.
 • Je hebt (vanaf aankoopdatum) 3 maanden toegang, de doorlooptijd is 12-15 uur.
 • Volledig zelfstandig en online te volgen, waar en wanneer jij wilt.
 • Ontwikkeld vanuit inhoudelijke én onderwijskundige expertise: boordevol videomateriaal, voorbeelden en theoretische basisprincipes die je direct toepast in jouw werkpraktijk.

Online training: Didactische vaardigheden

Nieuw
e-learning
Arbeids- en organisatiepsychologie
100% online leren
21 uur

Beschrijving

Leer meer over cursusontwikkeling, breinprincipes, leerstijlen, trainersvaardigheden, werkvormen en weerstand
Je zorgt voor deskundigheidsbevordering van collega’s. Je geeft trainingen of presentaties aan cliënten, ouders of vakgenoten. Wil jij jezelf hierin verder professionaliseren? In deze online training didactische vaardigheden ontwikkel je jouw trainersvaardigheden.

Een training, uitleg of cursus geven op zo’n manier dat jijzelf en de deelnemers tevreden naar huis gaan is een kunst. Het vraagt om trainersvaardigheden, om kennis van je doelgroep, om focus op de inhoud, om kennis van leerstijlen, om het (h)erkennen van weerstand, om kennis van cognitieve processen tijdens het leren en nog veel meer. Het trainer- of docentschap vraagt vaardigheden die je niet van de een op de andere dag leert, maar wel kunt ontwikkelen.

Onze training didactische vaardigheden is volledig online en helpt je op weg met de ontwikkeling van jouw trainersvaardigheden. We reiken je theoretische principes geïllustreerd met voorbeelden aan. De voorbeelden zijn gericht op jouw werksetting, maar zijn soms ook breder ingestoken. De theorie en voorbeelden ga je  vervolgens direct in je eigen praktijk toepassen. Tijdens de online training ontwerp of verbeter je het draaiboek van een training die je zelf wilt geven. Een sterke koppeling tussen theorie en praktijk dus.

De training bestaat uit zes hoofdstukken: een training ontwikkelen; leerstijlen; breinleren; werkvormen; vaardigheden van de trainer en weerstand in groepen. De online training didactische vaardigheden biedt een intensief programma met een doorlooptijd van ongeveer 7 weken.

Voorwaarden en voordelen:

 • leer meer over cursusontwikkeling, breinprincipes, trainersvaardigheden, werkvormen en weerstand, om een training te geven met een optimaal leereffect;
 • je kunt na betaling direct starten;
 • je hebt (vanaf aankoopdatum) 3 maanden toegang, de doorlooptijd is ongeveer 20 uur;
 • volledig zelfstandig en online te volgen, waar en wanneer jij wilt;
 • ontwikkeld vanuit inhoudelijke én onderwijskundige expertise: boordevol videomateriaal, voorbeelden en theoretische basisprincipes die je direct toepast in jouw werkpraktijk;
 • geaccrediteerd, we voegen jouw punten toe als jij jouw registratienummer in de online training doorgeeft.

Wil je meer weten over de voordelen en toegevoegde waarde van on demand webinars of (vaardigheids)trainingen? Lees dan dit interview over online leren. Bekijk je liever het andere on demand aanbod? Dat vind je hier.

Accreditaties

Accreditatie Nummer Accreditatiepunten
NIP A&O / A&G 519596 21,0  (A&O|A&G Kennis 13,0 en A&O|A&G Vaardigheden 8,0)
NIP K&J 520833 9,0 herregistratie
9,0 opleiding – overige taken
9,0 opleiding – extra literatuurstudie
NVO-OG* 520833 9,0 herregistratie
9,0 opleiding – overige taken
9,0 opleiding – extra literatuurstudie
POH-GGZ 405295 21,0
SKJ 520833 Het SKJ accepteert voor zowel de herregistratie van jeugdzorgwerkers als pedagogen en psychologen het aantal accreditatiepunten dat door NVO Orthopedagoog-generalist/NIP Kinder- en jeugdpsycholoog aan deze cursus is toegekend.
VGCt 440494 21,0 (didactiek/supervisievaardigheden)

*De accreditatiepunten die gelden voor NVO-OG zijn ook geldig voor NVO basis(ortho)pedagogen. Houd hiervoor het aantal herregistratiepunten aan.
*De cursus telt mee als niet-geaccrediteerde scholing in het kader van herregistratie supervisoren

Je ontvangt accreditatiepunten als je de volledige online training doorlopen hebt én je een voldoende hebt behaald voor de eindtoets. Je ontvangt dan een geaccrediteerd certificaat via de online leeromgeving.

Werk je in de medische zorg en zoek je een andere accreditatie?
Dan kun je deze online training ook volgen bij onze samenwerkingspartner Medidax. Daar is deze online training geaccrediteerd door ABC1/ABAN, V&VN, NVvPO.

Aan bovenstaande informatie m.b.t. de accreditatiepunten kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de actuele stand van zaken verwijzen we je naar PE-online. Kom je er niet uit, mail gerust naar info@pao.nl en we helpen jou verder.

Programma

Deze training bestaat uit 8 hoofdstukken:

 1. Inleiding
 2. Ontwikkelen training
 3. Leerstijlen
 4. Breinleren
 5. Werkvormen
 6. Vaardigheden van de trainer
 7. Weerstand in groepen
 8. Terugblik en toetsing

Deze training is volledig online. Jij bent als deelnemer verantwoordelijk voor jou eigen leren en wij begeleiden je hierbij in de online leeromgeving.
Je leert aan de hand van het lezen van theorie, het bekijken van video’s, het beantwoorden van zelftestvragen, het maken van oefeningen én het direct aan de slag gaan met jouw trainingsprogramma.
In deze training doorloop je in 6 inhoudelijke hoofdstukken belangrijke didactische thema’s. Elk hoofdstuk bestaat uit een combinatie van theorie, praktische tips, oefeningen, video’s en testvragen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een praktijkopdracht, waarin je dat wat je geleerd hebt direct gaat toepassen in jouw praktijk, op jouw trainingsplan.
Aan het eind van de training volgt een toets: meerkeuzevragen waarvan je minimaal 75% goed moet hebben om uiteindelijk een geaccrediteerd certificaat te ontvangen.

Voor wie

Breng jij als zorg- en onderwijsprofessional jouw kennis en vaardigheden over aan anderen, door middel van interne, of externe trainingen? Of begeleid je regelmatig groepen professionals, geef je vaak presentaties?

Wil jij jouw eigen houding, gevoel en/of de effectiviteit van jouw cursus, training of presentatie vergroten? Dan is deze training iets voor jou.

Gereduceerd tarief
Wil je als team of organisatie een webinar of on demand training inkopen? Dit kan met interessante korting. Neem contact met ons op voor een passend voorstel voor jouw organisatie.

Werk je in de medische zorg en zoek je een andere accreditatie?
Dan kun je deze online training ook volgen bij onze samenwerkingspartner Medidax. Daar is deze online training geaccrediteerd door ABC1/ABAN, V&VN, NVvPO.

Resultaat

Na afloop van deze training…

 • Weet je hoe je op een gestructureerde wijze een training kunt ontwikkelen.
 • Ken je de verschillende leerstijlen en weet je hoe je ze kunt toepassen in trainingen.
 • Ken je de zes verschillende principes van breinleren en weet je hoe je ze in je trainingen kunt toepassen, om het leerrendement te verhogen.
 • Weet je welke vaardigheden voor een trainer belangrijk zijn.
 • Ken je verschillende werkvormen die je kunt toepassen binnen jouw training.
 • Ken en herken je verschillende vormen van weerstand en weet je hoe je hiermee om kunt gaan.
Reviews
Eigen tempo
Jos
9 maart 2023
Inhoud is goed
Anoniem
16 december 2020
We helpen je graag!

Heb je een vraag over deze cursus? Of wil je deze cursus incompany organiseren?
PAO Psychologie weet raad. We geven tips en denken met plezier mee in jouw dilemma’s en ontwikkelvragen. PAO Psychologie weet veel van deze registraties en bijbehorende -trajecten, het verschil ertussen en hoe je trajecten slim combineert.

Ontdek je Ware Potentieel: Een Persoonlijke Reis naar Trainersexpertise
Elhoussaine Hmimou
3 juli 2023
Het geleerde is meteen toepasbaar in de praktijk. Inhoudelijk een goede cursus met prettige docenten en veel ruimte voor eigen inbreng en uitwisseling met mede-cursisten. Voor mij was het vooral een prettige opfrisser van eerder opgedane kennis.
Frederiek Nieuwenhuijsen
25 april 2023
Zeer leerzaam en zeer waardevol voor de praktijk.
Denise Peters - Smeets
22 december 2022
logo