Stefan-Stuivenberg

Stefan Stuivenberg

PAO docent

Stefan is een bevlogen gedragswetenschapper (NVO Orthopedagoog Generalist) met een brede ervaring en deskundigheid. Stefan werkt zowel met jeugd als met volwassen in onderwijs, jeugdzorg, GGZ en gehandicaptenzorg.

Zijn primaire focus ligt op goede communicatie, begeleiding en behandeling bij situaties met onbegrepen cliënten en begeleiders en daarbij passend gedrag van beide kanten.

Vanaf 2017 werkt Stefan volledig vanuit zijn eigen bedrijf Fiept. Fiept richt zich vooral op het luisteren naar en verstaan van mensen met autismespectrumstoornissen.

Bekijk hier een podcast van PAO waarin we Stefan interviewen over zijn kijk op autismespectrumstoornissen.

Of lees hier het PAO-interview met Stefan Stuivenberg over begeleiding van autisme bij (jong)volwassenen.

Stefan heeft een praktische inslag en doet dit vanuit een stevige wetenschappelijk theoretische basis. Naast trainer is bij behandelaar (EMDR, CGT), diagnosticus en supervisor (NVO Orthopedagoog Generalist).

Als consulent voor het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) wordt hij regelmatig ingezet in vastgelopen zorg- en begeleidingssituatie rondom mensen met autisme in de genoemde verschillende werksettingen. Stefan voelt zich comfortabel bij uitgangspunten van oplossingsgericht werken, socratische dialoog en positieve psychologie maar schuwt de provocatie en confrontatie niet.

logo