Webinar: Nieuwe richtlijn en protocol 3.0 dyslexie

Nieuw
e-learning
Kind en jeugd
100% online leren
4 uur
 • Een uur aandacht voor de brede vakinhoudelijk richtlijn dyslexie, een uur voor Protocol 3.0.
 • Focust op de dilemma’s en knelpunten die je tegen kan komen bij diagnostiek en behandeling als je gaat werken volgens de BVRD en het nieuwe protocol.
 • Verzorgd door twee experts op het gebied van dyslexiediagnostiek, – behandeling en -onderwijs.
 • Je hebt (vanaf aankoopdatum) 1 maand toegang, het webinar duurt 2 uur
 • Volledig zelfstandig en online te volgen, waar en wanneer jij wilt

Webinar: Nieuwe richtlijn en protocol 3.0 dyslexie

Nieuw
e-learning
Kind en jeugd
100% online leren
4 uur

Beschrijving

Wat betekent dit voor diagnostiek en behandeling van dyslexie in de praktijk?
De nieuwe ‘brede vakinhoudelijk richtlijn dyslexie’ (BVRD) is er. In deze richtlijn worden de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen gecombineerd met praktische toepassing. Er is aandacht voor signalering, diagnostiek, behandeling en ondersteuning. Ook is een nieuw dyslexieprotocol: Protocol 3.0.

Je kunt natuurlijk zelf de richtlijn en het protocol lezen. Maar het zijn lijvige boekwerken, die vooral gericht zijn op informatieoverdracht. Wij willen je graag laten zien wat beide producenten concreet betekenen. Voor je handelen als diagnosticus of behandelaar op de werkvloer. Daar gaan we het in dit webinar over hebben.

We starten met een korte samenvatting van zowel de richtlijn als het protocol en gaan daarna de praktische vertaalslag maken aan de hand van voorbeelden en casussen. Wat betekenen de veranderingen concreet? Hoe geef je die vorm in je diagnostiek en rapportage? En wat zijn verdere consequenties?
Een extra houvast dus, om goed voorbereid met de nieuwe richtlijn (BVRD) en protocol 3.0 te gaan werken.

Kernpunten:

 • een uur aandacht voor de brede vakinhoudelijk richtlijn dyslexie, een uur voor Protocol 3.0;
 • focust op de dilemma’s en knelpunten die je tegen kan komen bij diagnostiek en behandeling als je gaat werken volgens de BVRD en het nieuwe protocol;
 • verzorgd door twee experts op het gebied van dyslexiediagnostiek, – behandeling en -onderwijs.

Voorwaarden:

 • je kunt na betaling direct starten;
 • je hebt (vanaf aankoopdatum) 1 maand toegang, het webinar duurt 2 uur;
 • volledig zelfstandig en online te volgen, waar en wanneer jij wilt;
 • online literatuur lezen, webinar kijken, toets maken en certificaat ontvangen;
 • geaccrediteerd, we voegen jouw punten toe als jij jouw registratienummer in het webinar doorgeeft.

Wil je meer weten over de voordelen en toegevoegde waarde van on demand webinars of (vaardigheids)trainingen? Lees dan dit interview over online leren. Bekijk je liever het andere on demand aanbod? Dat vind je hier.

Accreditaties

Accreditatie Nummer Accreditatiepunten
NVO OG* 449120 2,0 herregistratie
1,0 opleiding – behandeling
1,0 opleiding – diagnostiek
NIP K&J 449120 2,0 herregistratie
1,0 opleiding – behandeling
1,0 opleiding – diagnostiek
SKJ 441920 Het SKJ accepteert voor zowel de herregistratie van jeugdzorgwerkers als pedagogen en psychologen het aantal accreditatiepunten dat door NVO Orthopedagoog-generalist/NIP Kinder- en jeugdpsycholoog aan deze cursus is toegekend.

*De accreditatiepunten die gelden voor NVO-OG zijn ook geldig voor NVO basis(ortho)pedagogen. Houd hiervoor het aantal herregistratiepunten aan.

Je ontvangt accreditatiepunten als je de volledige online training doorlopen hebt én je een voldoende hebt behaald voor de eindtoets. Je ontvangt dan een geaccrediteerd certificaat via de online leeromgeving.

Aan bovenstaande informatie m.b.t. de accreditatiepunten kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de actuele stand van zaken verwijzen we je naar PE-online. Kom je er niet uit, mail gerust naar info@pao.nl en we helpen jou verder.

Programma

Voorafgaand aan het twee uur durende webinar, lees je zelfstandig zowel een aantal hoofdstukken ui de nieuwe brede vakinhoudelijke richtlijn dyslexie als het protocol 3.0 door. In het webinar is één uur aandacht voor de richtlijn, één uur voor het protocol. De docenten geven een interactieve presentatie, waarin ze kort stilstaan bij de belangrijkste wijzigingen in de richtlijn en het protocol. De nadruk ligt echter op de praktijk. Aan de hand van voorbeelden, casussen en pollvragen leer je meer over de dilemma’s en knelpunten die je tegen kan komen in jouw praktijk. En over de afwegingen die je kunt maken en de oplossingen die je kunt zoeken.

Na afloop van het webinar maak je een meerkeuze-eindtoets. Om het webinar succesvol af te ronden en daarmee jouw accreditatiepunten te verdienen moet je aanwezig zijn tijdens het webinar, actief deelnemen aan de polls én de toets met een voldoende afsluiten.

Voor wie

Verzorg jij diagnostiek van dyslexie of dyslexiebehandeling aan kinderen of jongeren? Dan werk je sinds 1 september 2021 met de BVRD en ga je vanaf  1 januari 2022 werken met protocol 3.0. Niet alleen de regels en uitgangspunten kennen, maar ook de dilemma’s die op je pad komen? Volg dan dit webinar.

Je bent orthopedagoog, (school)psycholoog of logopedist. We gaan ervan uit dat je minimaal een hbo werk- en denkniveau hebt en de basisbegrippen rondom dyslexiediagnostiek en dyslexiebehandeling kent.

Gereduceerd tarief
Wil je als team of organisatie een webinar of on demand training inkopen? Dit kan met interessante korting. Neem contact met ons op voor een passend voorstel voor jouw organisatie.

Resultaat

Na afloop van dit webinar:

 • Kun je de belangrijkste veranderingen door de invoering van de brede vakinhoudelijke richtlijn en protocol 3.0 toepassen.
 • Herken je de belangrijkste dilemma’s bij het toepassen van de richtlijn en het protocol 3.0 in jouw praktijk.
 • Kun je de richtlijn en het protocol succesvoller en gemakkelijker gebruiken in jouw praktijk.
Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

We helpen je graag!

Heb je een vraag over deze cursus? Of wil je deze cursus incompany organiseren?
PAO Psychologie weet raad. We geven tips en denken met plezier mee in jouw dilemma’s en ontwikkelvragen. PAO Psychologie weet veel van deze registraties en bijbehorende -trajecten, het verschil ertussen en hoe je trajecten slim combineert.

Ontdek je Ware Potentieel: Een Persoonlijke Reis naar Trainersexpertise
Elhoussaine Hmimou
3 juli 2023
Het geleerde is meteen toepasbaar in de praktijk. Inhoudelijk een goede cursus met prettige docenten en veel ruimte voor eigen inbreng en uitwisseling met mede-cursisten. Voor mij was het vooral een prettige opfrisser van eerder opgedane kennis.
Frederiek Nieuwenhuijsen
25 april 2023
Zeer leerzaam en zeer waardevol voor de praktijk.
Denise Peters - Smeets
22 december 2022
logo