Cursus intervisie en supervisie

Word een specialist in het bevorderen van ontwikkeling via intervisie en supervisie met de verschillende cursussen van PAO Psychologie. Zowel intervisie als supervisie is erop gericht om te ondersteunen en de leercurve te vergroten. In de cursus intervisie staat een groep deelnemers centraal en de cursus supervisie richt zich op het individu. Je leert onder meer professionals individueel en in kleine groepen begeleiden in hun ervaringsleven en een leeromgeving te creëren voor de supervisant.

Uitgebreid aanbod

PAO Psychologie biedt een zeer uitgebreid aanbod cursussen intervisie en supervisie aan, zodat er altijd een cursus is die bij jouw vakgebied, interesse en niveau past. De duur en het aantal contacturen verschilt per cursus. In iedere cursus staat een gebalanceerde mix van online leren, klassikale cursusdagen, intervisie en supervisie centraal, waarbij je wordt begeleid door echte vak professionals. Zit er een cursus intervisie of supervisie voor jou bij? Bekijk hier het aanbod:

 • Basiscursus Reflectie en ontwikkeling begeleiden
  Wat is er nodig om zelf in persoonlijke en professionele ontwikkeling te blijven en anderen hierin te begeleiden? In deze cursus leer jij hoe je intervisie, werkbegeleiding en vakinhoudelijke supervisie professioneel vormgeeft. Via jouw begeleiding ontstaat een nieuwe manier van samenwerken en communiceren en draag je bij aan een duurzame ontwikkeling van professionals, op een methodische manier.
 • Verdiepingscursus Leren en ontwikkeling begeleiden
  Hoe kom je met een groep mensen, een team of zelfs de hele organisatie tot leren? Na deze verdiepingscursus (die volgt op de basiscursus Reflectie en ontwikkeling) ben je expert als het gaat over volwassen leren. Jij weet als ontwikkelingskundige wat professionals nodig hebben om een continue ontwikkeling in organisaties te bewerkstelligen en behouden.
 • Supervisorencursus VGCt
  VGCt supervisor worden? Volg deze supervisorencursus en vergroot jouw vaardigheden als supervisor. We besteden aandacht aan hoe mensen leren en hoe jij, als supervisor, op verschillende manieren het leerproces beïnvloedt.
 • Supervisor opleiding
  Op zoek naar een supervisor opleiding? PAO ontwerpt in samenwerking met de LVSC een nieuwe cursus Supervisiekunde. We verstevigen de methodische en theoretische verdieping, praktische oefening en reflectie daarop waarbij we uitgaan van Aprecciative Inquiry, ofwel waarderend onderzoek.
 • Cursus Oplossingsgerichte supervisie en intervisie
  Geef jij supervisie, intervisie of werkbegeleiding aan professionals? Ontdek hoe je deze sessies oplossingsgericht en positief kan insteken. In deze training leer je hoe je de oplossingsgerichte benadering in supervisie en begeleiding toepast. Je leert hoe je ook bij supervisie en intervisie door middel van de oplossingsgerichte vragen kan ontdekken wat werkt voor de samenwerkingsrelatie met cliënten.
 • Cursus Supervisie geven aan gedragswetenschappers
  Docententeam 1: Jelle Drost & Linda van der Harg. Docententeam 2: Martin de Vor en Marijke ten Dam.
  Ben je (minimaal tweejarig geregistreerd als) Orthopedagoog Generalist en wil je graag de registratie NVO-supervisor (NVO-S) halen? Dan is deze cursus daarvoor geschikt. Ook voor NIP K&J & GZ psychologen, mits twee jaar als zodanig geregistreerd, is deze cursus geschikt. Je leert en oefent in deze cursus met algemene supervisievaardigheden én je gaat in op de geldende protocollen en implicaties voor supervisie bij psychologen en pedagogen die in opleiding zijn tot NIP-KJ of NVO-OG.

Geaccrediteerde cursus intervisie en supervisie

Wanneer je op zoek bent naar een geaccrediteerde cursus intervisie en/of supervisie, dan ben je bij PAO Psychologie aan het juiste adres. Voor onze diverse cursussen, trainingen en opleidingen ontvangen wij accreditaties van bijvoorbeeld NIP, NVO, SKJ, VGCt, Registerplein, LVSC en POH GGZ. Wij maken gebruik van blended learning, waarmee wij een uitgebalanceerde mix van klassikaal, online en informeel leren onderwijs aanbieden. Je kunt je eenvoudig aanmelden via onze website. Heb je een vraag over onze cursussen of wil je een cursus intervisie of supervisie organiseren? Neem contact met ons op via info@pao.nl of bel direct naar 085 – 487 93 10.

Ontwikkelgroep: meer uit jouw intervisie halen

Wil jij met jouw groep meer uit jullie supervisie of intervisie halen? Of wil jij als teamleider, bestuurder graag dat jouw team of organisatie meer uit reflectie en ontwikkeling haalt? Dan kan een ontwikkelgroep uitkomst bieden. Een ontwikkelgroep kun je zien als begeleide intervisie. Je ontdekt er hoe professioneel (en informeel) leren werkt. Je leert hoe je jezelf en anderen helpt om te ontwikkelen door te reflecteren. Op deze manier groeit jouw professionele leerhouding. En daarmee de effectiviteit van de intervisie. De ontwikkelgroep vorm je samen met jouw intervisiegroep of team. Het aantal begeleide sessies wordt bepaald op basis van de behoeftes.
Een ontwikkelgroep wordt begeleid door Adrianne van Doorn, expert in het ondersteunen van ontwikkeling bij individuen en (intervisie)teams.

Interesse in een ontwikkelgroep? Of wil je er meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

logo