Cursus Positieve psychologie en Oplossingsgericht werken

Bij PAO volg je nascholing en opleiding over oplossingsgericht werken en bieden we een cursus positieve psychologie. De cursus is in de vorm van positieve zorg en onderwijs of oplossingsgerichte methodiek. Door positief psychologisch en oplossingsgericht te werken vermindert de weerstand van cliënten, waardoor ze (beter) kunnen meedenken over een oplossing. Maak jij in je werksetting al gebruik van oplossingsgericht werken of positieve psychologie? Bekijk het ruime aanbod cursussen en schrijf je in.

Een positieve mindset creëren met cursus positieve psychologie

Tijdens de cursus gericht op positieve psychologie leer je een positieve mindset te creëren zodat je samen met de cliënt oplossingen kunt construeren. Door te richten op de sterke kanten en vaardigheden breng je jouw cliënt, patiënt of leerling in beweging. Als gevolg daarvan verminder je het probleem, wordt het anders beleefd of komt het minder vaak voor. Het herkennen, erkennen en verkennen van het probleem hoort erbij. Maar het belangrijkste is dat de brug gemaakt wordt naar wat wel goed gaat. Een cursus positieve psychologie in combinatie met oplossingsgericht werken biedt de mogelijkheid om dit te bereiken.

Nascholing en opleiding

Bij PAO Psychologie vind je veel cursussen die uitgaan van de positieve psychologie of oplossingsgericht werken methodiek. De duur en het aantal contacturen verschilt per cursus . Alle cursussen bestaan uit zelfstudie, cursusdagen/contactmomenten, toepassingsopdrachten en meestal ook e-learning. De cursusdagen zelf vinden online of klassikaal plaats. Bekijk hieronder het overzicht van onze cursussen positieve psychologie en oplossingsgericht werken: 

Cursus oplossingsgericht werken

Cursus positieve psychologie

Lees meer over oplossingsgericht werken

Wil je meer lezen over de cursus oplossingsgerichte therapie? Bekijk dan eens het interview met docenten Esther de Wolf en Paul van den Berg. Zij geven een aantal PAO-cursussen over oplossingsgericht werken en weten hier alles van af.

Prettige cliënt relatie met positieve psychologie

Met positieve psychologie creëer je een betere cliëntrelatie wat bijdraagt aan prettige gesprekken en daarnaast voelt de cliënt zich ook beter.  De effectiviteit van de therapie is sterk afhankelijk van de relatie tussen de hulpverlener en cliënt. Lees in het interview met docent Martin de Vor die de relevantie van de cursus positieve psychologie toelicht.

Schrijf je eenvoudig in

Heb je interesse in een cursus die je meer leert over positieve psychologie of een oplossingsgerichte methodiek? Bekijk dan snel ons aanbod en schrijf je bij interesse eenvoudig in via onze website. Heb je een vraag over onze cursussen? Neem contact met ons op via info@pao.nl of bel direct naar 085 – 487 93 10. Ook voor gratis opleidingsadvies kun je contact met ons opnemen.

logo