Positieve psychologie en Oplossingsgerichte therapie

Bij PAO volg je nascholing en opleiding over oplossingsgericht werken en bieden we cursussen positieve psychologie. Tijdens de cursussen krijg je een inleiding of verdieping in het gedachtegoed van positieve zorg en onderwijs of oplossingsgerichte methodiek. Door positief psychologisch en oplossingsgericht te werken vermindert de weerstand van cliënten, waardoor ze inzicht krijgen in wat ze al kennen en kunnen van, of (beter) kunnen meedenken over, de oplossing. Maak jij in je werksetting al gebruik van oplossingsgericht werken of positieve psychologie? Bekijk het ruime aanbod cursussen en schrijf je in.

Een positieve mindset creëren met cursus positieve psychologie

Tijdens onze cursussen gericht op positieve psychologie leer je een positieve mindset te creëren zodat je samen met de cliënt oplossingen kunt construeren. Door te richten op de sterke kanten en vaardigheden breng je jouw cliënt, patiënt of leerling in beweging. Als gevolg daarvan verminder je het probleem, wordt het anders beleefd of komt het minder vaak voor. Het herkennen, erkennen en verkennen van het probleem hoort erbij. Maar het belangrijkste is dat de brug gemaakt wordt naar wat wel goed gaat. Een cursus positieve psychologie in combinatie met oplossingsgericht werken biedt de mogelijkheid om dit te bereiken.

Nascholing en opleiding

Bij PAO Psychologie vind je veel cursussen die uitgaan van de positieve psychologie of oplossingsgericht werken methodiek. De duur en het aantal contacturen verschilt per cursus. Alle cursussen bestaan uit zelfstudie, cursusdagen/contactmomenten, toepassingsopdrachten en meestal ook e-learning. De cursusdagen zelf vinden online of klassikaal plaats. Bekijk hieronder het overzicht van onze cursussen positieve psychologie en oplossingsgericht werken. 

Wist je al dat PAO een leerroute Oplossingsgericht werken heeft ontwikkeld? Onze cursussen zijn blended ingericht, met een inspirerende online leeromgeving en veel ruimte om de theorie in jouw eigen tijd en vanuit huis tot je te nemen. Hierdoor ontvang je meer accreditatiepunten zonder de extra lesdagen. Hieronder vind je een overzicht:

Cursus oplossingsgericht werken

Cursus positieve psychologie

Incompany aanbod

Wil je samen met jouw collega’s werken aan jullie communicatie op de werkvloer, een oplossingsgerichte werkwijze inrichten of organisatiebreed werken vanuit een positieve mindset? We bieden onze cursussen ook Incompany aan. Kijk bij de diverse cursussen naar de inhoud of kijk eens verder bij de Incompany mogelijkheden.

Lees meer over oplossingsgericht werken

Wil je meer lezen over de cursus oplossingsgerichte therapie? Bekijk dan eens het interview met docenten Esther de Wolf en Paul van den Berg. Zij geven een aantal PAO-cursussen over oplossingsgericht werken en weten hier alles van af.

Heb je al een achtergrond in de oplossingsgerichte methodiek of ben je juist nieuw met deze werkwijze en vind je het fijn als we met je meedenken over welke cursus bij jouw situatie of vraag past? Neem dan contact met ons op.

Prettige cliënt relatie met positieve psychologie

Met positieve psychologie creëer je een betere cliëntrelatie wat bijdraagt aan prettige gesprekken, een fijne, veilige ervaring van de cliënt en diens betere gemoedsrust.  De effectiviteit van de therapie is sterk afhankelijk van de relatie tussen de hulpverlener en cliënt. Lees in het interview met docent Martin de Vor die de relevantie van de cursus positieve psychologie toelicht.

Schrijf je eenvoudig in

Heb je interesse in een cursus die je meer leert over positieve psychologie of een oplossingsgerichte methodiek? Bekijk dan snel ons aanbod en schrijf je bij interesse eenvoudig in via onze website. Heb je een vraag over onze cursussen? Neem contact met ons op via info@pao.nl of bel direct naar 085 – 487 93 10. Ook voor gratis opleidingsadvies kun je contact met ons opnemen.

logo