saskia rasker

Saskia Rasker – Boerema

PAO docent

Saskia is bijna 20 jaar werkzaam geweest in de verstandelijke gehandicapten sector. De eerste 10 jaar werkte ze als begeleider, daarna als gedragskundige. Ze werkte met verschillende doelgroepen binnen de VG-zorg, de laatste jaren met name met cliënten met een complexe zorgvraag.

Een plek waar driehoeken vaak onder spanning staan, en uit balans raken. Waar je als professional naast je eigen rol ook goed voor jezelf moet blijven zorgen.

Sinds 2020 heeft Saskia haar eigen praktijk, waarin ze zorgprofessionals begeleidt bij het vergroten van vitaliteit en veerkracht: van stresspreventie-trajecten tot burn-out behandeling. Ook geeft ze workshops en trainingen voor gedragskundigen op het gebied van balans, veerkracht en werkplezier.

In haar praktijk ziet ze veel professionals die meerdere rollen binnen de driehoek op zich nemen, waar sprake is van rolverwarring, verantwoordelijkheidsgevoel, moeilijk kunnen loslaten en grenzen aangeven. Hierdoor loopt stress hoog op en vermindert het werkplezier. Kennis over en inzicht in systeemgericht werken vanuit Driehoekskunde geeft handvatten en eigen regie op het werk als gedragskundige.

Saskia is docent voor PAO en verzorgt samen met Jettie van der Ploeg de cursus:

logo