Marzenka_Rolak_portret

Marzenka Rolak

PAO docent

Marzenka Rolak is allround orthopedagoog-generalist (OG) met een specialisatie op het gebied van dyslexie.

Marzenka is in 2000 begonnen als dyslexiebehandelaar bij de CED-groep.

Tot 2008 heeft ze haar behandelaarschap gecombineerd met schooladvies- en ontwikkelwerk rondom o.a. dyslexie in het voortgezet onderwijs. In 2008 is ze haar eigen praktijk begonnen om met name meer voor oudere kinderen en volwassenen te kunnen betekenen.

Tot 1 augustus 2019 konden ouders kinderen en volwassenen met dyslexie bij Dyslexie Centrum Rotterdam terecht voor diagnostiek en behandeling. In 2019 besluit ze om het roer om te gooien, met haar praktijk te stoppen en zich alleen nog maar te richten op scholing van zorgprofessionals, onderwijsgevend en onderwijsondersteunend personeel.

Op deze manier hoopt ze haar kennis breed te verspreiden, zodat meer leerlingen en studenten met dyslexie goed geholpen kunnen worden en ook zij kunnen ervaren dat ze succesvol kunnen zijn in het onderwijs. Vanaf 1 maart 2023 werkt ze verder onder de naam Dyslexie Scholing en Advies.

Marzenka heeft een bachelor, master en post-master diploma in orthopedagogiek en diploma’s in cognitieve gedragstherapie, acceptance and commitment therapy (ACT) en stresspatronen en lichaamsdynamica.
Ze is ook opgeleid als kundalini yoga docente. Ze is auteur van de DyslexieSleutels (2021) en medeauteur van de Brede Vakinhoudelijke Richtlijn dyslexie (BVR, 2021). Als onderzoeker deed ze onderzoek naar studeren met dyslexie aan de Universiteit van Tilburg (Factors contributing to realizing valuable goals of students with dyslexia: the perspective of students and of student counsellors in higher education, 2023).

Verder is ze bestuurslid van de Stichting Dyslexie Fonds en zit ze en de stuurgroep van het landelijke Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie.

 

logo