jeanet nieuwenhuis

Jeanet Nieuwenhuis

PAO docent

Dr. Jeanet Nieuwenhuis is opgeleid als huisarts én Kinder- en jeugdpsychiater. Ze heeft  op diverse plekken als kinder- en jeugdpsychiater gewerkt, met autismespectrumstoornissen als specialisatie.

Sinds 2010 is zij werkzaam als psychiater bij het derdelijns expertise centrum VGGNet te Warnsveld. Hier werkt ze vooral met patiënten met  ernstige langdurige en complexe psychiatrie. De LVB doelgroep stond ook centraal in haar promotieonderzoek (afgerond in september 2022) naar prevalentie en associaties zoals agressie, dwang en drang en trauma van LVB patiënten binnen de S-GGZ .

Naast haar werk als psychiater en onderzoeker is ze lid van de Raad van Advies voor de GGZ bij het Landelijke Kenniscentrum LVB en is zij boegbeeld van het themanetwerk LVB binnen het Kenniscentrum Phrenos.

Lees in het interview van VGGNet met Jeanet over haar promotieonderzoek over de screening op LVB en zwakbegaafdheid en hoe dit een meerjarige afhankelijkheid van de GGZ kan voorkomen. Door de behandeling beter te laten aansluiten op de verstandelijke vermogens en sociaal-emotionele mogelijkheden van de patiënt, heeft de behandeling meer effect van slagen.

Jeanet verzorgt bij PAO samen met Liesbeth Mevissen:

logo