Brigitta-Kox

Birgitta Kox

PAO docent

Birgitta Kox is klinisch pedagoog, GZ-psycholoog (BIG) en Orthopedagoog-Generalist (BIG en Kwaliteitsregister NVO).

Al sinds 1989 is zij werkzaam in de ambulante GGz, gericht op kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) autismespectrumstoornis (ASS) en hun gezinnen. Binnen de ambulante setting heeft ze, gericht op ASS, diverse functies vervuld: ze is jarenlang programmaleider ASS geweest en heeft in een derde lijns-GGZ instelling gewerkt.

Sinds 2014 werkt ze vanuit haar eigen praktijk, om haar ASS expertise breder, dynamischer en autonomer in te kunnen zetten.
Naast diagnostiek en behandeling biedt ze consultatie aan cliënten en collega-professionals en geeft ze supervisie aan psychologen/pedagogen in opleiding tot GZ-psycholoog. Ook verzorgt ze diverse cursussen en lezingen, deels samen met ervarings- en familiedeskundigen.

Verder is ze al jarenlang als consulent verbonden aan het Centrum voor Consultatie en Expertise en is ze lid van de kerngroep van het Female Autism Network of the Netherlands (FANN). Ten slotte is Birgitta op vrijwillige basis betrokken (geweest) bij een woonproject en een Aut Café voor volwassenen met een ASS.

Lees ook het interview met Birgitta Kox over autisme en angst:
Autisme en angst.

Supervisie

Registratie:
GZ-psycholoog, Orthopedagoog-generalist

Regio:
Limburg

Aanvullende informatie:
Birgitta heeft in oveleg ruimte voor nieuwe supervisanten.

Voor welke professionals:
Birgitta geeft supervisie voor de (her)registratie GZ-psycholoog. Ze ondersteunt professionals die werken in de GGZ en jeugdzorg, bij zowel diagnostiek- als behandelvraagstukken.
Ze heeft een specifieke expertise op het gebied van autismespectrumstoornissen. Hierin kan ze supervisanten breed ondersteunen: in zowel GGZ, jeugdzorg, gehandicaptenzorg als onderwijs, voor alle leeftijden en over diverse thema’s heen.

logo