Birgitta Kox

PAO docent

Birgitta Kox is NVO Orthopedagoog-Generalist en GZ-psycholoog. Birgitta Kox is in 1989 afgestudeerd als klinisch pedagoog en sinds die tijd is zij fulltime werkzaam in de GGZ, specifiek met en voor kinderen, jeugdigen en volwassenen en hun gezinnen met een (vermoeden van een) autismespectrumstoornis (ASS). In 1999 is zij geregistreerd als GZ-psycholoog (BIG) en in 2013 als orthopedagoog-generalist bij de NVO (registratie BIG 2020). Birgitta is begonnen als programmaleider ASS in een ambulante instelling voor GGZ, waar zij 23 jaar inhoudelijk leiding en mede uitvoering heeft gegeven aan een autismeteam en later een afdeling specifiek voor mensen met een (vermoeden van een) ASS van alle leeftijden en niveaus van begaafdheid.

In 2012 heeft zij de overstap gemaakt naar een derdelijns-GGZ instelling specifiek voor mensen met een ASS, waar zij twee jaar als GZ-Psycholoog heeft gewerkt. Begin 2014 heeft Brigitta besloten zelfstandig verder te gaan in haar eigen praktijk Autrinsiek – expertise in autisme. In de loop der jaren heeft zij aan diverse landelijke en regionale werkgroepen en fora mogen deelnemen. Vanaf 1994 is zij als consulent verbonden aan het Centrum voor Consultatie en Expertise. Daarnaast geeft zij inmiddels 20 jaar met veel plezier les als docent binnen diverse na- en bijscholingsinstituten, lezingen en biedt zij supervisie.

Lees ook het interview met Birgitta Kox over autisme en angst:
Autisme en angst.

Supervisie

Registratie:
GZ-psycholoog, Orthopedagoog-generalist

Regio:
Limburg

Aanvullende informatie:
Birgitta heeft in oveleg ruimte voor nieuwe supervisanten.

Voor welke professionals:
Birgitta geeft supervisie voor de (her)registratie GZ-psycholoog. Ze ondersteunt professionals die werken in de GGZ en jeugdzorg, bij zowel diagnostiek- als behandelvraagstukken.
Ze heeft een specifieke expertise op het gebied van autismespectrumstoornissen. Hierin kan ze supervisanten breed ondersteunen: in zowel GGZ, jeugdzorg, gehandicaptenzorg als onderwijs, voor alle leeftijden en over diverse thema’s heen.

logo