Sander-Zuidhoek

Sander Zuidhoek

PAO docent

Dr. Sander Zuidhoek is neuropsycholoog en docent onderzoeker aan Saxion Hogeschool in Deventer.

Na zijn promotie in 2005 gericht op ruimtelijke cognitie is hij als neuropsycholoog gaan werken bij Koninklijke Visio waar hij als hoofd van de landelijke expertisegroep CVI de visie van Koninklijke Visio en Bartiméus op CVI (cerebrale visusstoornissen) ontwikkelde.
Als hoofd van het project “CVI in beeld” schreef Sander in 2018 schreef hij een boek over CVI en maakte hij een film en een psycho-educatieprogramma over dit onderwerp. In datzelfde jaar startte Sander bij Autisme Team Noord, waar hij zich bezig hield met complexe diagnostische vraagstukken, en hij zijn model “De tien niveaus van ASS” ontwikkelde.
In januari 2023 volgde een logische overstap naar het onderwijs. Vanuit zijn liefde voor het delen van kennis was Sander naast zijn klinische werk al vele jaren actief in het (post)masteronderwijs, nl. als docent in de GZ-opleiding K&J en de UPO-g, alsook als hoofddocent en onderwijscoördinator van het vak Diagnostiek aan Tilburg University (2016-2017). Naast de neuropsychologie heeft Sander muziek en zijn gezin als grote passies en is hij als bassist actief in verschillende bands, is hij getrouwd met Fleur en heeft hij drie kinderen.

Sander is docent voor PAO bij onderstaande cursus:

logo