Cindy Creemers

Katrien van Fraussen

PAO docent

Dr. Katrien Vanfraussen is opgeleid als klinisch psycholoog (Vrije Universiteit Brussel) en psychotraumatoloog (Belgisch Instituut voor Psychotraumatologie).

Zij is EMDR-Practitioner (EMDR Belgium) en Certified Rater of the Child Attachment Interview (CAI) (Anna Freud National Centre for Children and Families).
In 2002 promoveerde ze op een onderzoek naar de beleving van kinderen en jongeren die opgroeien in een lesbisch gezin ontstaan door middel van Donor Inseminatie (DI). Zij werkte als onderzoeker bij de vakgroep Ontwikkelings- en Levenslooppsychologie (ONLE) van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). In haar hierop volgende functie bij een vzw legde ze zich toe op het verbeteren van het aanbod van de Brusselse welzijns- en gezondheidssector met de gebruiker als uitgangspunt. Katrien volgde ook de training Dissociation in children and adolescents: Assessment & Treatment bij Renée Marks-Potgieter
Sinds 2006 is ze werkzaam op de Psychiatrische Afdeling voor infants, kinderen en adolescenten (PAika) van het UZ Brussel waar ze zich hoofdzakelijk toelegt op de diagnostiek en behandeling van de effecten van vroegkinderlijke negatieve ervaringen en expertise ontwikkeld heeft in het werken met pleeg- en adoptiegezinnen. Ze combineert haar klinisch werk met opleidings- en supervisie-activiteiten en geeft workshops en lezingen aan uiteenlopende doelgroepen.

Katrien verzorgt bij PAO Psychologie een module in:

logo