Katrien Vanfraussen

Cindy Creemers

PAO docent

Dr. Cindy Creemers is kinder- en jeugdpsychiater (KU Leuven) en psychotraumatoloog (Belgisch Instituut voor Psychotraumatologie).

Zij is kandidaat EMDR-Practitioner (EMDR Belgium), Certified Advanced Practitioner Sensorimortor Psychotherapy en supervisor psychotraumatologie (BIP). Cindy volgde ook de training Dissociation in children and adolescents: Assessment & Treatment bij Renée Marks-Potgieter.
In 2005 startte ze haar loopbaan binnen de residentiële kinder- en jeugdpsychiatrie in PZ Asster in St Truiden (B). Ze combineerde er acute psychiatrie met een behandelgroep voor adolescenten. Sinds 2017 veranderde ze van sector en werkt ze binnen de VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) in Covida Maaseik (B). Hier ondersteunt ze teams en begeleidt ze kinderen en jongeren met een beperking en complex trauma. Sinds 2018 combineert ze dit met een privépraktijk gericht op het sensibiliseren van organisaties voor de noden van kinderen en jongeren met complex trauma. Ze doet dit via supervisietrajecten en samenwerkingsverbanden. Sinds 2023 is ze actief in het team dubbeldiagnose in het Limburgs Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg (B). Dit mobiele team is gericht op kinderen met een meervoudige en complexe problematiek vanuit mentale beperking en psychische problemen. Dr. Creemers combineert haar klinisch werk met opleidingsactiviteiten.

Cindy verzorgt bij PAO Psychologie een module in:

logo