Online training: Online begeleiden en behandelen

Nieuw
e-learning
Arbeids- en organisatiepsychologie
100% online leren
8 uur
 • De focus ligt op het bieden van praktische handvatten om zoveel mogelijk uit jouw online contact te halen.
 • Je kunt na betaling direct starten.
 • Je hebt (vanaf aankoopdatum) 3 maanden toegang, de doorlooptijd is 4 uur.
 • Volledig zelfstandig en online te volgen, waar en wanneer jij wilt.
 • Ontwikkeld vanuit inhoudelijke én onderwijskundige expertise: met afwisselende werkvormen en een sterke koppeling naar jouw werkpraktijk.

Online training: Online begeleiden en behandelen

Nieuw
e-learning
Arbeids- en organisatiepsychologie
100% online leren
8 uur
Beschrijving

Vol handvatten om jouw online sessie tot een succes te maken
Online cliënten, leerlingen of collega’s begeleiden, behandelen of adviseren. De kans bestaat dat je dit noodgedwongen doet. Inmiddels zijn er ook behandelaars die bewust online sessies inplannen omdat ze merken dat ze bij sommige cliënten online zelfs méér bereiken dan face-to-face.

Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Hoe maak je het online contact persoonlijk? Hoe haal je zoveel mogelijk resultaat, effect uit deze sessies, of, hoe laat je ze zoveel mogelijk lijken op, of aansluiten bij de ‘live’ sessies die je anders zou doen?

In deze korte online training geven we je een aantal handvatten, tips en trucs mee, die de online begeleiding of behandelingsbijeenkomst niet alleen effectiever maken, maar ook voor jou én de cliënt of leerling prettiger. De focus ligt hierbij op video-contact, maar er zal ook aandacht zijn voor bellen, mailen en chatten.

En nee, we pretenderen niet dat je voortaan al jouw cliëntcontact online moet gaan doen, zeker niet. Maar vraagt een situatie erom? Dan is het wel handig dat je er een waardevolle, effectieve sessie van kan maken.

Voorwaarden en voordelen:

 • de focus ligt op het bieden van praktische handvatten om zoveel mogelijk uit jouw online contact te halen;
 • je kunt na betaling direct starten;
 • je hebt (vanaf aankoopdatum) 3 maanden toegang, de doorlooptijd is 4 uur;
 • volledig zelfstandig en online te volgen, waar en wanneer jij wilt;
 • ontwikkeld vanuit inhoudelijke én onderwijskundige expertise: met afwisselende werkvormen en een sterke koppeling naar jouw werkpraktijk;
 • geaccrediteerd, we voegen jouw punten toe als jij jouw registratienummer in de online training doorgeeft.
Accreditaties
Accreditatie Nummer Accreditatiepunten
POH-GGZ 400040 9,0
NIP K&J 428769 4,5 herregistratie
4,5 opleiding – overige taken
1,0 opleiding – extra literatuurstudie
NVO-OG* 428769 4,5 herregistratie
4,5 opleiding – overige taken
1,0 opleiding – extra literatuurstudie
SKJ 428769 Het SKJ accepteert voor zowel de herregistratie van jeugdzorgwerkers als (ortho)pedagogen en psychologen het aantal accreditatiepunten dat door NVO Orthopedagoog-generalist/NIP Kinder- en jeugdpsycholoog aan deze cursus is toegekend.*

Heb je de online training succesvol afgerond en heb jij in de training jouw registratienummer doorgegeven? Dan voegen we jouw punten in PE-online toe, zodra de accreditaties verstrekt zijn.

*De accreditatiepunten die gelden voor NVO-OG zijn ook geldig voor NVO basis(ortho)pedagogen. Houd hiervoor het aantal herregistratiepunten aan.
*De cursus telt mee als niet-geaccrediteerde scholing in het kader van herregistratie supervisoren

Je ontvangt accreditatiepunten als je de volledige online training doorlopen hebt én je een voldoende hebt behaald voor de eindtoets. Je ontvangt dan een geaccrediteerd certificaat via de online leeromgeving.

Werk je in de medische zorg?
Dan volg je dit webinar bij onze samenwerkingspartner Medidax. Daar is dit webinar geaccrediteerd bij ABC1/ABAN, V&VN, NVvPO.

Aan bovenstaande informatie m.b.t. de accreditatiepunten kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de actuele stand van zaken verwijzen we je naar PE-online. Kom je er niet uit, mail gerust naar info@pao.nl en we helpen jou verder.

Programma

Deze training bestaat uit 7 onderdelen:

 • Introductie
 • Vooraf regelen
 • Online contact
 • Concentratieboog
 • Werkvormen
 • Regie nemen
 • Terugblik en toetsing

Werkwijze
Deze training is volledig online. Jij bent als deelnemer verantwoordelijk voor jou eigen leren en wij begeleiden je hierbij in de online leeromgeving.

We gebruiken in deze online training diverse werkvormen: je bekijkt video’s, leest theorie en gaat zelf aan de slag om jouw online begeleiding te verbeteren. Je kijkt hierbij regelmatig kritisch naar jezelf.

Stap voor stap nemen we je mee langs belangrijke elementen om zoveel mogelijk uit jouw online (therapie)sessie te halen.

Voor wie

Professionals die voor hun werk cliënten, leerlingen of collega’s begeleiden of behandelen en dit online moeten/gaan doen. Het gaat hierbij om begeleiding of behandeling van individuen of kleine groepen.

Gereduceerd tarief
Wil je als team of organisatie een webinar of on demand training inkopen? Dit kan met interessante korting. Neem contact met ons op voor een passend voorstel voor jouw organisatie.

Werk je in de medische zorg?
Dan kun je deze online training volgen bij onze samenwerkingspartner Medidax. Daar is dit webinar geaccrediteerd door ABC1/ABAN, V&VN, NVvPO.

Resultaat

Na de online training:

 • Kun je vooraf al jouw praktische zaken goed inregelen, om de online sessie soepel te laten verlopen
 • Ben je je bewust van de rol die verbale en non-verbale elementen in contact online spelen
 • Ben je je bewust van de invloed van concentratie en focus op een online contactmoment
 • Heb je inspiratie en ideeën opgedaan met betrekking tot de inzet van werkvormen tijdens online behandeling of begeleiding
 • Weet je hoe je ook online de regie kan behouden
 • Weet je op welke manier je diepgang in online behandelrelaties kunt borgen

We geven je in deze training géén blauwdruk of kant-en-klaar in te zetten format. We helpen je soms met concrete tips, maar soms ook door je te inspireren en ideeën aan te bieden. Het uiteindelijke doel hierbij is dat jij jouw eigen ideale versie van online behandelen en begeleiden vormgeeft, op zo’n manier dat het bij jou en jouw cliënt, leerling, supervisant of collega past.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

We helpen je graag!

Heb je een vraag over deze cursus? Of wil je deze cursus incompany organiseren?
PAO Psychologie weet raad. We geven tips en denken met plezier mee in jouw dilemma’s en ontwikkelvragen. PAO Psychologie weet veel van deze registraties en bijbehorende -trajecten, het verschil ertussen en hoe je trajecten slim combineert.

Ontdek je Ware Potentieel: Een Persoonlijke Reis naar Trainersexpertise

Elhoussaine Hmimou
3 juli 2023

Het geleerde is meteen toepasbaar in de praktijk.

Frederiek Nieuwenhuijsen
25 april 2023

Zeer leerzaam en zeer waardevol voor de praktijk.

Denise Peters - Smeets
22 december 2022
logo