Foto-PAO-Marloes-van-Heusden

Marloes van Heusden – van Iperen

PAO docent

Sinds 2008 is Marloes werkzaam als psycholoog en heeft zij ruime werkervaring opgedaan binnen de Generalistische Basis GGZ, de Specialistische GGZ en de ouderenzorg. In 2020 is Marloes gestart met haar eigen praktijk, waar cliënten worden ontvangen in een spreekkamer die net even anders is, te weten buiten. Naast haar werkzaamheden als behandelaar is zij werkzaam als supervisor (o.a. VGCt, GZ-opleiding), WZD functionaris binnen de ouderenzorg en is zij (hoofd-)docent van de module psychopathologie bij ouderen in het kader van de GZ-opleiding.

“Nadat ik in 2019 in contact ben gekomen met twee enthousiaste GZ-psychologen die veel inspiratie putten uit de natuur, hun werk en de kleine dingen die hen blij maken, heb ik het roer in mijn werk omgegooid. Na de opleiding tot Buitenpsycholoog ben ik met cliënten gaan doen wat ik hen normaliter enkel adviseerde. Ik ben naar buiten gegaan, de natuur in en in beweging gekomen. Op deze wijze wordt therapie een beleving voor cliënt en therapeut. Ik hecht veel waarde aan ervaringsgericht leren en neem dit mee in mijn werkzaamheden als supervisor en docent.”

Supervisie

Registratie:
Supervisor VGCt, GZ-psycholoog, Senior schematherapeut VSt

Regio:
Gelderland

Online:
Ja

Aanvullende informatie:
In overleg heeft Marloes ruimte voor nieuwe supervisanten.

Voor welke professionals:
“Je kunt bij mij supervisie volgen wanneer je in opleiding bent tot GZ-psycholoog en/of cognitief gedragstherapeut VGCt. Ben je niet in opleiding, maar heb je wel de behoefte aan supervisie, dan ben je uiteraard ook van harte welkom!

Supervisie is een leertraject waarbij volop aandacht is voor reflectie voor jouw functioneren binnen jouw werkzaamheden als psycholoog. Oog hebben voor de gehele mens en diens omgeving staat mijn inziens voorop in contact met cliënten, wat maakt dat ik in supervisie behandeling veel aandacht besteed aan jouw professionaliteit te leren combineren met de cliënt zijn of haar ervaringsdeskundigheid. Naast goede zorg voor de cliënt staat binnen onze supervisie jouw ontwikkeling en het leren ontdekken van eigen grenzen centraal door middel van de inzet van actieve technieken (o.a. video-opnamen en rollenspelen). De supervisies vinden buiten plaats met dezelfde reden als voor cliënten. Ik kan met je praten over de effecten van beweging en de natuur op de psyche, maar we kunnen dit ook zelf beleven. Op deze manier is openstellen voor reflectie direct aanwezig.

logo